Nova sjajna vijest za Niku Kovača: Mateo Kovačić proglašen za europskog igrača tjedna

Foto: Guliver Image/ Getty Images

SVAKIM danom dok čekamo početak spektakularnog otvaranja svjetskog prvenstva s Brazilom u Sao Paolu, izbornik hrvatske reprezentacije ima sve više i više razloga za optimizam. Kao nikad prije uoči nekog velikog natjecanja, hrvatski reprezentativci uoči Brazila igraju u strašnoj formi.

Modrić je nositelj igre Reala kojeg čeka veliko finale Lige prvaka u Lisabonu, Rakitić je alfa i omega Seville koja sutra igra finale Europa lige protiv Benfice, Mandžukić je drugi strijelac Bundeslige i prvak Njemačke, Olić i Perišić svojim golovima drže Wolfsburg korak do Lige prvaka, Lovren je izabran u momčad najboljih pojačanja Premiershipa, a i Eduardo je počeo zabijati. 

Novi razlog za zadovoljstvo braće Kovač i cijelog navijačkog puka Vatrenih je senzacionalna igra Matea Kovačića koji je svojim asistencijama potopio Lazio 4: 1 u posljednjem kolu Serie A i svojom igrom izazvao pravu histeriju na Apeninima na kojima se mediji tuku tko će mu više komplimentirati.
 
No, nisu samo novinari u Italiji ostali opčinjeni igrom mladog Hrvata. Portal WhoScored proglasio je Kovačića europskim igračem vikenda.
 
Mladi je hrvatski nogometaš najprije fantastično asistirao Palaciju u sedmoj minuti, a onda još jednom čudesnom loptom pred kraj prvog poluvremena bacio Lazijevu obranu na koljena za gol Icardija. Na kraju je sve začinio novom asistencijom za Hernanesa.
 
Mateo je tako postao prvi igrač ove sezone u Serie A s tri asistencije u jednoj utakmici. Precizni WhoScored izbrojao mu je i pet ključnih dodavanja, osam driblinga te 90% uspješnih dodavanja.
U europskoj momčadi vikenda uz Matea se nalazi i Ivan Perišić. Hrvatski je reprezentativac zabio u pobjedi svog Wolfsburga protiv Borussije Mönchengladbach 3:1, te je još dva puta gađao okvir vrata.
 
Europska momčad vikenda: Handanovič - Zabaleta, Matip, Knoche, Rodriguez - Berardi, Kovačić, De Bruyne, Perišić - Lewandowski, Palacio
 

Pročitajte više