Odbrojavanje uz Index i majstoriju marokanskog genijalca Hadjija: Još 51 dan do SP

Foto: Index/Screenshot

OSTAO je još 51 dan do početka najiščekivanijeg događaja godine, do početka Svjetskog prvenstva u zemlji u kojoj je ova igra puno više i od samog života, u Brazilu. Index s vama odbrojava dan po dan, sve do spektakularnog otvaranja u Sao Paolu, kada će cijeli svijet gledati Brazil i Hrvatsku. Prisjećamo se s vama najljepših pogodaka u povijesti svjetskih prvenstava. Odbrojavanje je počelo!
 
 

51. Mustapha Hadji: Maroko - Norveška 2:2, SP u Francuskoj 1998.

Cijela skupina A svjetskog prvenstva u Francuskoj bila podređena mundijalskoj premijeri tada najboljeg igrača na svijetu Ronalda, tako da su neke druge utakmice koje su se odigrale u ovoj skupini možda i nezasluženo pale u drugi plan.

Posebice to možemo reći na Maroko koji je na ovom prvenstvu izgledao sjajno, no manjak sreće i jedna loša partija s Brazilom ipak ih je odvojila od nastavka natjecanja i osmine finala.

Fantastična utakmica Maroka i Norveške

Premijerna utakmica Maroka na ovom prvenstvu bila je protiv Norveške i ta utakmica je bila zaista fenomenalna. Utakmica kakvu se samo moglo poželjeti već na otvaranju turnira.
 
Od početka utakmice Marokanci su diktirali tempo, nametali svoj stil igre i bili bolji protivnik. I ta inicijativa im se ispatila u 38. minuti kad je Hadji, ne onaj slavni rumunjski Maradona sa Karpata, već marokanski, ali jednako sjajan igrač u fantastičnom solo prodoru driblinzima posve slomio norvešku obranu i zabio za 1:0.
 
Nesretni Marokanci platili su cijenu brazilskog tankiranja
 
Međutim, već u prvoj minuti nastavka Chipo nespretno reagira u svom petercu i zabija autogol za izjednačenje. Hadda opet u 59. minuti donosi Marokancima prednost, da bi Egen već u sljedećem napadu postavio konačan rezultat.
 

Kako je Maroko izgubio od Brazila, a Norveška senzacionalno slavila protiv branitelja naslova koji je u posljednje kolo ušao posve demotiviran, odličnim Marokancima ni uvjerljiv trijumf protiv Škota od 3:0 nije bio dovoljan za prolazak dalje. Ipak, bez obzira na sve, Maroko se u Francuskoj predstavio svijetu kao odlična ekipa, a Hadji je zaradio reputaciju prave zvijezde.
 

Pročitajte više