Odbrojavanje uz Index i prekrasan slobodnjak Josea Luisa Sierre: Još 54 dana do SP

Foto: Index/Screenshot

OSTALO je još 55 dana do početka najiščekivanijeg događaja godine, do početka Svjetskog prvenstva u zemlji u kojoj je ova igra puno više i od samog života, u Brazilu. Index s vama odbrojava dan po dan, sve do spektakularnog otvaranja u Sao Paolu, kada će cijeli svijet gledati Brazil i Hrvatsku. Prisjećamo se s vama najljepših pogodaka u povijesti svjetskih prvenstava. Odbrojavanje je počelo!

54. Jose Luis Sierra: Čile - Kamerun 1:1, SP u Francuskoj 1998.

Otkako je zabljesnuo na svjetskom prvenstvu u Italiji 1990., Kamerun je s izuzetkom svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. bio redovit sudionik najveće svjetske nogometne smotre, ali nažalost, nikada nisu bili ni blizu uspjehu iz Italije. Štoviše, nikad više nisu uspjeli proći ni grupu. 

S druge strane, Čile je u Francusku 1998. došao nakon 16 godina mundijalskog posta, ali ovaj put su imali sjajnu generaciju koju su predvodili igrači svjetskog renomea – Ivan Zamorano i Marcello Salas.
 
Čile i Kamerun bili su smješteni u grupu B zajedno s favoritom Italijom i Austrijom kojoj je ovaj Mundijal bio labuđi pjev. Nikad više nisu bili ni blizu plasmanu.
 
Italija je opravdala status favorita i osim remija s Čileom 2:2, pobjedila je Kamerun i Austriju i osigurala prvo mjesto. U zadnjem kolu Kamerun i Čile su igrali za drugo mjesto i plasman dalje s tim da je Južnoamerikancima odgovarao i neriješen rezultat.
 
Utakmica je bila prava ratnička bez previše prilika i završila je 1:1, baš onako kako su priželjkivali Čileanci, a gol za vodstvo Čilea zabio je  prekrasnim slobodnim udarcem Sierra u 20. minuti. Kamerun je u 55. preko Mbome uspio izjednačiti, ali za više nisu imali snage.
Italija i Čile su se plasirali u osminu finala.
 

Pročitajte više