Održana posljednja selekcija igrača za mininogometnu reprezentaciju

Foto: Mininogometni savez
 

U ČETVRTAK u večernjim satima izbornik Danijel Knežević objaviti će popis igrača na koje računa za predstojeće europsko prvenstvo u Izraelu.
.
Prošlo je sedam mjeseci od velikog uspjeha mininogometne reprezentacije koja se iz Grčke sa europske smotre vratila kao europski viceprvak, no osim velikoj uspjeha na terenu mininogomet se probio i do malih ekrana, te je utakmice naše mini repke pratilo preko 400 000 ljudi u Hrvatskoj.

Ove godine nacionalno prvenstvo je još veće, a samom tom činjenicom povećao se i broj igrača koji mogu konkurirati za reprezentaciju. Tako je početkom ožujka krenula selekcija diljem Lijepe Naše, u čak 16 gradova najbolji amaterski igrači pokazivali su što mogu kako bi zadovoljili ukus stručnog stožera reprezentacije. Sam izbornik Knežević kazao nam je u jednom ranijem intervjuu: ''reprezentacija će ove godine biti jača, idemo po zlato.'' Što nam je pokazatelj da je izbornik više nego zadovoljan onim što su pokazali svi potencijalni kandidati na lokalnim selekcijama. Na koncu, u Zagreb na finalnu selekciju stiglo je 30 igrača koji su prošli sve filtere i koji su u ovom trenutku najbolje što nacionalne lige mogu ponuditi.

Posljednja selekcija održala se na SC Rudeš u Zagrebu na kojoj je osim novih igrača bila i gotovo kompletna reprezentacija koja je izborila srebro u Grčkoj. Osim ozljeđenih Igora Gusaka (prednji križni ligament) i Tina Prpića (zglob) iz aktualne reprezentacije nisu nastupili Marko Prolić i Valentino Klanac, na koje izbornik više ne računa.

Na samoj selekciji vidjeli smo niz odličnih igrača, iako je mnoge malo sputala trema, ali to je nešto što je sasvim normalno jer svi žele igrati za reprezentaciju i doživjeti ono što su njihovi kolege doživjeli u Grčkoj.

''Nakon održane selekcije u kojoj su nastupili svi ponajbolji igrači koje naše natjecanje u cijeloj Hrvatskoj može ponuditi, vidjeli smo da će nam izbor biti izuzetno težak. Znamo kakav profil igrača tražimo, ali konkurencija jer strašna i biti će izrazito teško odabrati 16 igrača koji će biti na širem popisu i koji će sudjelovati na terning kampu koji ćemo održati kroz dva tjedna. Nažalost, ne mogu svi biti na tom popisu, a i morati će otpasti neki koji su nastupili u Grčkoj, no u izbor igrača idemo bez sentimenta jer takav je posao i moramo odabrati najbolje jer se u Izraelu od nas sada puno očekuje. Stoga sam uzeo malo više vremena od planiranog, pa ću popis objaviti kroz nekoliko dana. Oni koji neće biti na tom popisu i dalje su dio reprezentacije i uvijek se može desiti da netko sa glavnog popisa otpadne zbog obveza na poslu, u školi ili na fakultetu i sl. Ipak je ovo amaterski sport, a naši igrači ga igraju u slobodno vrijeme, uz posao ili školu odnosno fakultet, stoga na sve treba biti spreman. Primjerice, uoči Grčke otkazala su tri igrača umjesto kojih su uskočili novi koji su već bili izgubili nadu u nastup, pa su ipak vidjeli Grčku i doživjeli veliko natjecanje.'' rekao nam je izbornik repreezntacije nekoliko dana nakon selekcije.

Izbornik je u pravu jer prema onom što smo vidjeli Hrvatska će biti još jača nego prošle godine i vjerujemo da će izbor igrača biti pravi. Sretno mini repki.

Pročitajte više