Pitamo vas: Je li Čopu mjesto s reprezentacijom u Brazilu?

Foto: GNK Dinamo

DUJE ČOP zabio je ove sezone 31 gol za Dinamo, 21 u HNL-u, 7 u Kupu i 3 u europskim utakmicama. Posebno je zabljesnuo ovog proljeća zabivši čak 14 golova u 11 nastupa (gol svake 82 minute). Sjajna statistika, čak i za hrvatsku ligu u kojoj Dinamo ni ove sezone nije imao ravnopravnog suparnika, potakla je raspravu o pozivanju Čopa u reprezentaciju. Niko Kovač do sada ga nije spominjao, ali žestokog navijača bivši napadač Hajduka i Splita ima u Zdravku i Zoranu Mamiću.

Trener Modrih je nakon posljednje utakmice u Splitu u srijedu (0:3) ponovio kako bi bilo suludo ne voditi Čopa u Brazil, a danas je na službenoj stranici Dinama objavljena i priča o "Čopovom proljeću" i njegovoj impresivnoj statistici. Situacija podsjeća na Mamićeve prozivke Kovačevih prethodnika i guranje Eduarda, Sammira i Halilovića u reprezentaciju, no statistika i igre daju za pravo Čopu da se nada pozivu, makar kao posljednji napadački izbor. Pet kola prije kraja prvenstva Duje prešao brojku od 20 golova po sezoni, a posljednji napadač Dinama kojem je to pošlo za nogom bio je upravo Eduardo da Silva prije točno sedam godina.

"Duje odlično trenira i radi svaki dan te se to itekako vidi po njegovim igrama. Po meni bi prvi strijelac domaćeg prvenstva morao imati mjesto u reprezentaciji jer je to jedino normalno. Mi svi živimo od hrvatskog nogometa i moramo raditi promociju naše lige, a ako najbolji strijelac ne zaslužuje biti na Svjetskom prvenstvu onda ne znam što dodati", rekao je Zoran Mamić.

Duje Čop na sve će reći: "Samo izbornik će odlučiti je li meni mjesto u Brazilu ili nije. Normalno da se nadam nastupu u reprezentativnom dresu jer je to san svakog klinca koji igra nogomet, ali to hoće li se i kada to dogoditi zna samo Niko Kovač".

Zanima nas vaše mišljenje. Treba li Duje Čop dobiti poziv u hrvatsku reprezentaciju? Je li zaslužio ići na SP u Brazil? Glasajte i komentirajte na Indexu i Facebook stranici Index Sport.
 

 

Pročitajte više