Pogledajte Sammirov prvi trening u hrvatskom dresu: "Ima ono što nam treba"

HRVATSKA reprezentacija jutros se okupila u Zagrebu uoči utakmica s Makedonijom i Walesom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Poslijepodne izabranici Igora Štimca odradili su prvi trening na terenima Zagrebella u Veslačkoj.

> Okupila se reprezentacija: Pogledajte što nam Štimac i ekipa spremaju za Skopje

Prvi trening u dresu hrvatske reprezentacije odradio je i Dinamov Brazilac Sammir kojega je izbornik Štimac pozvao još prije derbija Dinama i Hajduka u kojem je postigao dva gola.

Na terenima u Veslačkoj Štimac je prvi put imao Sammira pod svojom paskom, a prvi put u povijesti u hrvatskom dresu trenirala su čak dva Brazilca.

Štimac: Sammir nam može podići razinu igre!

Izbornik je nakon treninga u studiju Sportske televizije komentirao Sammirov prvi trening u reprezentaciji.

"Nema nikakvih upitnika. Sve su to igrači s kojima se zna, nisu nepoznanice, igrao je protiv tih igrača. Mislim da će se dobro snaći i da će reprezentacija imati koristi od njega. Vidjet ćemo koliko. On ima ono što nam treba da dignemo razinu svoje igre".

Štimac se na treningu izljubio s predsjednikom Saveza Davorom Šukerom, nekadašnjim protivnikom u borbi za HNS, a zajedno su promatrali rad igrača na terenu. Wales je zasad tabu tema. Sve su misli usmjerene prema Makedoniji koja je u Zagrebu poražena s 1:0 iako je igrom zaslužila barem bod.

"Pripreme za Makedoniju teku odlično. Osim Olića i Iličevića, sve drugo je u najboljem redu. Naši igrači imali su zapažene nastupe u svojim klubovima proteklih tjedana i to nam daje samopouzdanje. Tradicija nam se ide u prilog. Nismo još pobijedili u Skoplju, ali čvrsto vjerujem kako Hrvatska ovaj put ima snage premostiti ovu prepreku".

"Rivalitet s Makedoncima živi još iz Jugoslavije. Pamtim gostovanja s Hajdukom, uvijek su bili neugodni. Sad je to na višoj razini, treba imati na umu da su oni nogometna nacija u kvalitetnom sazrijevanju. Optimizam grade na odlične prve dvije utakmice. Svakako idemo na pobjedu, ali ne treba smetati s uma da je formula za prvo mjesto pobjeda kod kuće i bod na strani. Znat ćemo nakon utakmice što smo osvojili, a što izgubili", dodao je Štimac.

Pročitajte više