Porto neće biti prvak i četvrtu godinu zaredom: Zmajevi izgubili u derbiju kod Lavova

Foto: Guliver Image/Getty Images

SPORTING je u Lisabonu golom Islama Slimanija u 53. minuti pobijedio Porto 1:0 u derbiju 23. kola i tako pobjegao na pet bodova izravnom suparniku za drugo mjesto.

Porto nastavlja s igrama i rezultatima debelo ispod standarda postavljenih prošlih sezona, kada je tri godine uzastopno bio prvak. Nije mu pomogla ni promjena trenera, jer porazom kod Sportinga, ostao je pet bodova kratak za drugo mjesto, koje jamči izravan plasman u Ligu prvaka, dok mu vodeća pozicija, na koju je posljednjih godina bio preplaćen, bježi čak devet bodova.
 
Osim bez bodova, Porto je na ovoj utakmici ostao i bez Fernanda, koji je isključen pri kraju utakmice, ali i kapetana i golmana Heltona, koji je nakon sat vremena na nosilima napustio teren.

Heltonova ozljeda dolazi u nezgodnom trenutku za Porto, kojeg očekuje uzvrat osmine finala Europa Lige kod Napolija, gdje brani prednosti 1:0.
 
S druge strane Sporting može biti itekako zadovoljan nakon pobjede protiv velikih rivala, a posebno će se slaviti Alžirac Islam Slimani koji je pogotkom u 53. minuti osigurao pobjedu momčadi iz Lisabona.

Pročitajte više