Posljednji sati izbora najboljeg rukometaša svijeta: Duvnjak, Karabatić ili Omeyer?

Foto: Index/Hina

JOŠ SAMO danas i sutra traje glasovanje za najboljeg rukometaša svijeta u 2014. godini. Među pet kandidiranih od strane Svjetske rukometne federacije je i hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak.

Osim Duvnjaka, u izboru su i Francuzi Nikola Karabatić i Thierry Omeyer, Španjolac Joan Cañellas te Danac Mikkel Hansen.

Skupina IHF-ovih stručnjaka, izbornici pet najboljih momčadi na SP-u u Kataru i Srbiji 2013., sudjelovala je u kreiranju nominacijskih lista, a u izboru sudjeluju navijači i novinari iz cijelog svijeta.

Svoj glas možete dati na ovom linku.

Podsjetimo, Duvnjak je titulu najboljeg igrača svijeta osvojio za 2013. godinu, kada se našao i u najmomčadi SP-a, a prošle godine bio najbolji igrač Europskog prvenstva na kojem je Hrvatska osvojila broncu. Na posljednjem SP-u u Kataru Duvnjak je s Hrvatskom završio na razočaravajućem šestom mjestu.

Karabatić i Omeyer u Kataru su s Francuskom osvojili svjetsko zlato, a Nikola Karabarić je prošle godine s Barcelonom osvojio prvenstvo, kup i superkup. Mikkel Hansen s Dancima preko Hrvatske osvojio peto mjesto na SP-u u Kataru, a prošle godine i europsko srebro u Danskoj.

Izbor za najbolju rukometašicu svijeta 2014.

Cristina Neagu, ROU
Isabelle Gulldén, SWE
Eduarda Amorim, BRA
Marta Mangué, ESP
Heidi Løke, NOR

Izbor za najboljeg rukometaša svijeta 2014.


Nikola Karabatić, FRA
Joan Cañellas, ESP
Thierry Omeyer, FRA
Mikkel Hansen, DEN
Domagoj Duvnjak, CRO

Pročitajte više