Prijelazni rok: Vidal potpisao za Bayern! Reus ostaje u Dortmundu, a Ramos u Madridu

Foto: Index, Hina, Getty Images/Guliver Image

SVAKOG DANA do kraja prijelaznog roka, na Indexu pratite vijesti s ljetne tržnice nogometaša.
 
 
Gotova trakavica: Ramos ipak ostaje u Madridu, u Unitedu ogorčeni
 
''Vjerovali smo mu da želi doći kod nas, no on se samo igrao s nama. Izigrao nas je i izdao. Iskoristio nas je kako bi dobio bolji ugovor u Realu. Takve stvari ne priliče jednom tako velikom igraču'', izjava je koju su prenijeli engleski mediji, a dolazi od osobe blisko povezane s klubom s Old Trafforda.
 
Ramos bi do kraja tjedna trebao potpisati novi, poboljšani petogodišnji ugovor s Realom,a godišnje će zarađivati 10 milijuna eura
 
Higuain ostaje u Napoliju
 
Argentinski napadač Gonzalo Higuaín (27) produžit će ugovor sa Napolijem do 2019. godine, čime su okončana nagađanja o njegovu prelasku u PSG ili Arsenal.
 
Talijanski mediji tvrde da će Higuaín po novom ugovoru imati za 300.000 eura veću godišnju plaću, odnosno 5.8 milijuna eura po sezoni.
 
Argentinac je započeo karijeru u River Plati, a 2007. je prešao u Real Madrid. U Napoliju je od 2013. i u 103 utakmice u svim natjecanjima postigao je 53 gola. Za reprezentaciju Argentine skupio je 52 nastupa i zabio je 25 golova.
 
Reus ostaje u Dortmundu
 
Premda ga je tražilo pola Premiershipa te Juventus, jedan od najtalentiranijih njemačkih nogometaša Marco Reus ove sezone ne ide nikud iz Dortmunda.
 
Tu informaciju u javnost je plasirala je agencija koja zastupa igrača:
 
''Znamo za glasine da Marco napušta Borussiju. Sa sigurnošću možemo reći da od toga neće biti ništa. Marco uživa u Dortmundu, naravno da mu gode ponude velikih klubova, ali on ostaje u Borussiji.''
 
Mezga napušta Hajduk, traži ga Olimpija
 
 
Dejan Mezga prošlog je ljeta kao slobodan igrač, ali i veliko pojačanje stigao u Hajduk iz Maribora, no Mezga nije ispunio ono što se od njega očekivalo i dolaskom Burića na klupu Bijelih priopćeno mu je da se na njega ne računa te da može potražiti novi klub.
 
Mezga, koji je bio među najplaćenijih igračima Hajduka s plaćom od 150.000 eura godišnje, na korak je do ljubljanske Olimpije pišu slovenski mediji.
 
Sky Sports: Perišić u Interu
 
 
Ivan Perišić karijeru nastavlja u Interu, javlja Sky Sports i tvrdi da će Wolfsburg dobiti 18 milijuna eura.

Nešto kasnije oglasio se i menadžer hrvatskog reprezentativca, koji tvrdi da Ivan u sljedećih tjedan dana postaje igrač bivšeg prvaka Italije i Europe.
 
Benzema u Arsenalu?
 
Nogometaši Reala danas su otputovali u Šangaj, gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, međutim, u avionu nije bilo Karima Benzeme. Francuz je privatnim avionom otišao u sasvim drugom smjeru, a upućeni tvrde da je krenuo u London dovršiti pregovore s Arsenalom.
 
Nakon što je na Instagramu objavio fotografiju s porukom ''neka prošlost ostane prošlost'' navijači Arsenala zasuli su društvene mreže porukama oduševljenja.
 
 
 
Luis se vratio u Atletico
 
Filipe Luis napustio je Chelsea i vratio se u Atletico! Madridski klub ga je platio oko 15 milijuna funti, za koliko ga je i prodao.
 
 
 
Vidal je Bayernov!
 
Službeno je! Arturo Vidal je potpisao za Bayern, godišnje će zarađivati 10 milijuna eura, a Juventus će dobiti 35 milijuna eura.
 
City nudi 56 milijuna eura za De Bruynea
 
Manchester City nudi Wolfsburgu 56 milijuna eura za Kevina De Bruynea. Manuel Pellegrini, menadžer Cityja, u De Bruyneu vidi najvažnije pojačanje u ovom prijelaznom roku.
 
Halilović seli na Otok?
 
Alen Halilović se nije nametnuo Luisu Enriqueu, piše Mundo Deportivo, koji je objavio i da je propala mogućnost da hrvatski reprezentativac ode u Sevillu.
 
Zasad je najizglednije da Halilović karijeru nastavi u Engleskoj, zainteresirani su West Ham i Everton. Barca traži deset milijuna eura.
 
Real i Ramos započinju pregovore
 
Sergio Ramos spreman je započeti pregovore s Realom oko produženja ugovora, objavio je madridski AS. Održan je sastanak između predsjednika kluba Florentina Pereza i Ramosovog brata i agenta Renea. Ramos se ovog ljeta povezivao s prelaskom u Manchester United.
 
Liverpool dovodi lijevog beka PSG-a?
 
Liverpool pregovara s PSG-om oko dovođenja lijevog beka Lucasa Dignea, javljaju engleski mediji. S druge strane, trener PSG-a Laurent Blanc poručuje da 22-godišnji Francuz ostaje u Parizu.
 
Vidal danas na liječničkom u Muenchenu! 
 
Servus, Vidal! Tako je njemački Bild najavio dolazak Čileanca u Muenchen. 28-godišnji versatilni veznjak nakon četiri godine i 124 utakmice za Juventus seli kod Pepa Guardiole u Bayern.  Danas će odraditi liječnički pregled, a navijačima bi se trebao predstaviti u susretu Bayerna i Wolfsburga u Superkupu.
 
Roma nudi za Vrsaljka više od Napolija  
 
Walter Sabatini, sportski direktor Rome, kontaktirao je agenta Šime Vrsaljka. Iako su talijanski mediji navodili da je transfer hrvatskog reprezentativca u Napoli blizu realizacije, klubovi se nisu mogli dogovoriti oko odštete.
 
Roma se uključila u posao i spremna je, navodno, ponuditi Sassuolu čak 10 milijuna eura za njihovog desnog beka.
 
Draxler ostaje u Schalkeu, koji je odbio i ponudu za Sanea
 
"Draxler nije na prodaju", poručili su iz Schalkea i otkrili kako su već odbili ponudu Juventusa za njemačkog reprezentativca.
 
 
 
Schalke je, tvrdi Kicker, odbio i ponudu Tottenhama od 8,5 milijuna funti za juniorskog napadača Leroya Sanea.
 
Aquilani u Lyonu?
 
Lyon razmišlja o dovođenju Alberta Aquilanija, 31-godišnjeg veznjaka koji je slobodan igrač nakon odlaska iz Fiorentine.
 
Roma šalje ponudu za Barceloninog beka
 
Roma želi dovesti lijevog bočnog Barcelone Adriana, javlja Sky Italia. Talijanski klub spreman je ponuditi četiri milijuna eura za 30-godišnjeg Brazilca, ali Katalonci traže osam milijuna.
 
Bonucci produžio s Juventusom
 
Leonardo Bonucci ostaje u Juventusu do 2019. godine. Talijanski branič će objaviti to na pressici u utorak.
 

Pročitajte više