Raptorsi šokirali Thunder, Love poput Olajuwona

Foto: Getty images

U NOĆI s nedjelje na ponedjeljak odigrane su tri utakmice NBA lige. Iznenađenje večeri priredili su Raptorsi koji su u Oklahomi nadigrali Thunder s 104:98.

Vrlo slabi na parketu u redovima domaćina bili su Kevin Durant i Reggie Jackson. Durat je pogodio pet od 16 lopti, ubacivši 24 poena, dok je Jackson pak ubacio jednu loptu iz 11 pokušaja. Raspucane Raptorse je do pobjede predvodio Kyle Lowry s 22 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok su DeMar DeRozan i Amir Johnson pridodali po 17 koševa.

Najuzbudljivija utakmica večeri odigrana je u Los Angelesu gdje su Clippersi nakon produžetka nadigrali Minnesotu sa 120:116. Večer za pamćenje imala su oba centra Minnesote, Kevin Love i Peković, koji su kombinirano ubacili 79 poena i upisali 33 skoka. Love je ubacio 45 koševa i ubilježio 19 skokova te 6 asistencija, a takve brojke nije ostvario nitko još od Hakeema Olajuwona i 1996. godine. Domaćine je predvodio Griffin s 32 poena i 10 skokova.

U posljednjoj utakmici večeri Indiana je razbila Boston s 106:79. Najboljim igračem susreta proglašen je Lance Stephenson, koji je upisao treći triple double sezone. Gledajući samo poene, najbolji strijelac susreta bio je Paul George s 24 poena.

Pročitajte više