Real ne može biti siguran dok je Lewandowski na travnjaku: Evo kako je "uručio" otkaz Mourinhu

Foto: Guliver Image/Getty Images

VEČERAS se nastavlja Liga prvaka uzvratnim utakmicama četvrtfinala. Real Madrid se vraća na Westfalen, stadion na kojem su doživjeli najteži poraz prošle sezone. Vraćaju se s tri gola prednosti iz prve utakmice (3:0), i bez Josea Mourinha koji je vodio momčad prošle sezone. Sada je na klupi "Kraljeva" Carlo Ancelotti, a Mourinho će večeras loviti polufinale sa Chelseajem koji ima 1:3 zaostatak protiv PSG-a.

Čak i da ponovi rezultatski prošlu domaću utakmicu protiv Reala (4:1), Borussia ne bi prošla među četiri najbolja kluba. Međutim, Nijemci se ne predaju.

"U nogometu je sve moguće, pa da i mi izbacimo Real", poručio je Marco Reus, koji je uz Roberta Lewandowskog najbolji igrač Borussije.

Real je znao da je Lewandowski najopasniji, ali...

Kako je prošle sezone njemački klub izbacio Mourinhov Real u polufinalu? Na krilima senzacionalnog Roberta Lewandowskog!

Reus, Goetze, Gundogan i Blažikovski radili su dar-mar sporoj španjolskoj obrani, a Lewandowski je zabijao. Iz Reala su danima poručivali kako se najviše pribojavaju poljskog napadača, no nisu pronašli recept za njega.

Diegu Lopezu, kojeg je Mourinho stavio na gol umjesto "krtice" Ikera Casillasa, Lewandowski je postigao četiri gola, te postao jedini nogometaš koji je to uspio u polufinalu Lige prvaka. Poljak je i jedan od samo četvorice nogometaša koji su do danas najvećem europskom klubu zabili četiri gola. Ranije su to uspjeli Samitijer 1926. godine, Eulogio Martines 1957. te Diego Milito 2006.

Uoči utakmice počeo raspad sjajne Borussijine generacije

Ne smijemo zaboraviti da se upravo uoči polufinala počela raspadati sjajna generacija Borussije. Bayern je oteo Gotzea, kojeg su u Dortmundu proglasili izdajnikom, a pojavila se informacija i da će od ljeta 2013. Lewandowski igrati u Munchenu. Ipak, Poljak nije prošlog ljeta otišao u Bayern, ali zato hoće sljedećeg.

U uzvratu na Santiago Bernabeu Borussia je propustila nekoliko velikih prilika, te je mogla biti kažnjena eliminacijom. Benzema je zabio za vodstvo Reala u 83., a Ramos dvije minute prije kraja povisio vodstvo prekrasnim pogotkom u rašlje. Realovci su ginuli, ali Borussia je preživjela pakao i izborila finale u kojem je izgubila 2:1 od Bayerna. Ispadanje iz Lige prvaka je Mourinhu, koji je već ranije zaratio sa svlačionicom i predsjednikom Perezom, donijelo otkaz.

Ove sezone bez dvoboja Ronalda i Lewandowskog?!

Zanimljivo, ove sezone bismo mogli ostati bez okršaja Ronalda i Lewandowskog. Poljak je propustio prvu utakmicu u Madridu u kojoj je Ronaldo postigao rekordni 14. gol u Ligi prvaka ove sezone, a sada bi Portugalac mogao propustiti uzvrat zbog lakše ozljede.

 

Pročitajte više