Riječani poludjeli: Dolazi ih previše za jug Maksimira, pa će i na zapad, već planulo pola Kantride za uzvrat!

Screenshot: Youtube

GROZNICA finala Kupa trese Rijeku: rasprodan je "Bijeli vlak", kojim put Zagreba kreće 1100 navijača, napunjeno je i 20-ak autobusa, a prema Maksimiru će i tko zna koliko osobnih automobila i kombija punih navijača Rijeke koji sanjaju peti kup u rukama igrača njihovog kluba.

Iz riječkog kluba poručuju kako ipak od Dinama nisu dobili, kao što se pisalo, 3600 ulaznica za prodaju svojim navijačima, nego samo 2700, koje su naravno planule, dok će se na Dinamovom stadionu moći kupti još oko 300 karata za one koji će doći bez njih. 
 
Međutim, očito je kako će u Zagrebu biti više od tri tisuće navijača Rijeke, ali i dalje dovoljno da ih stane na gostujuću, južnu tribinu Maksimira, kapaciteta četiri tisuće mjesta. Dinamo zbog sigurnosnih razloga ne pušta cijeli jug u prodaju, ali navijači Rijeke koji dođu do zagrebačkog stadiona sigurno neće ostati pred vratima, jer slične situacije već su se događale i na finalu Kupa prošle godine (Hajduk - Lokomotiva) s navijačima Hajduka, kojih je oko pet tisuća došlo na Maksimir, pa je Torcida, osim na prekrcanom jugu (nitko nije spominjao smanjenje kapaciteta), navijala i sa zapada Maksimira. Zato se očekuje da će navijači Rijeke na Maksimiru moći kupiti osjetno više od spomenutih 300 ulaznica, kao i da će ih dio biti na zapadnoj tribini.
 
Autocesta Rijeka - Zagreb od ranog poslijepodneva bit će u bijelom, jer nakon što Bijeli vlak u simboličnih pet do 12 krene sa željezničkog kolodvora, s obližnjeg autobusnog polazi i organizirana autobusna karavana riječkih navijača, a na Grobniku će se udružiti s ostalim autobusima i osobnim vozilima i tako tvoriti riječki navijački konvoj kroz Gorski kotar.
 
Ali, to nije sve vezano za riječku euforiju oko finala Kupa, jer za uzvratnu utakmicu finala Kupa, koja se u Rijeci igra u utorak (20 sati) već je prodano šest tisuća ulaznica, odnosno pola kapaciteta Kantride! Rasprodan je Armadin zapad, a ako Rijeka danas kod Dinama izvuče aktivan rezultat, nema sumnje da će Kantrida biti do kraja rasprodana i šest dana prije revanša. 

Pročitajte više