Rijeka potvrdila prolaz u play-off Europa lige: Jahović zabio tri gola Vikinguru

Foto: Hina

KAO što se očekivalo, Rijeka je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europa lige svladala slabašni Vikingur s uvjerljivih 4:0. Rijeka je tako u drugi krug natjecanja prošla sa sveukupnih 9:1! I ne samo to! Moramo istaknuti jedan lijepi niz nogometaša Rijeke. Ovo im je bila 13 pobjeda u nizu, četvrta uzastopna u Europi, a 32 uzastopna na Kantridi.

Prevelikih uzbuđenja na utakmici i nije bilo, jer je putnik za play-off Europa lige odavno bio poznat. Što se tiče igre, Rijeka je svih 90 minuta kružila oko protivničkog gola, a Matjaž Kek posebno može biti zadovoljan Ivanom Borasom i Adisom Jahovićem.

Jahovićev prvi hat-trick za Rijeku

U uvodu utakmice Mato Jajalo zagrijao je protivničkog golmana s nekoliko dalekometnih pokušaja. Rijeka je lomila goste sve do 39. minute kada je Jahović glavom pospremio ubačaj Borasa. Ista akcija za 2:0, samo što je ovaj put bila 49. minuta. Boras je ubacio, a Jahović ponovno glavom zatresao mrežu. Napadač Rijeke svoj treći gol na utakmici zabio je u 64. minuti, ali ovaj put nije Boras bio taj koji je centrirao, nego kapetan Anas Sharbini. Konačnih 4:0 postavili su gosti. Boras je ponovno napravio dar-mar na desnoj strani terena, oštro centrirao u peterac, a tamo je nesretni Jacobsen skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Rijeka je ovom pobjedom zaokružila fantastičan uspjeh hrvatskih klubova, koji će u petak (13 sati) doznati protivnike koji im stoje na putu do skupina Europa lige.

Sastavi:

Rijeka: Prskalo - Boras, Mitrović, Samardžić, Bertoša, Jajalo, Kvržić, Zlomislić, Jahović, Sharbini, Ajayi

Vikingur: Turi - Gregersen, Hansen, E. Jacobsen, H. Jacobsen, Olsen, Vatnhamar, Hansson, Djurhuus, Đorđević, Justinussen

Pročitajte više