Rijeka tricom u Koprivnici skinula Hajduk s drugog mjesta HNL-a

Foto: Hina

NAKON što su u petak Lokomotiva i Split podijelili bodove, a u subotu gostujuća slavlja upisali Zadar i Dinamo, Prva liga nastavila se s utakmicama u nedjelju. U ranijem susretu od 15 sati u Koprivnici su po bodove krenuli Slaven Belupo i Rijeka, a na kraju je s 0:3 novo prvenstveno slavlje upisala momčad Matjaža Keka i preskočila Hajduk na tablici.

Susret je bolje otvorila domaća ekipa, no nekoliko udaraca kojima su zagrijali Vargića nisu bili dovoljno opasni, najbžie pogotku bili su u 25. minuti kad je gostujući vratar obranio dva vezana pokušaja. U posljednjih 15 minuta prvog poluvremena razbudila se i Rijeka, no Krstanović je iz jedne dobre pozicije dosta slabo pucao, a većih prigoda nije bilo do odlaska na predah.

U nastavku smo vidjeli bolju i aktivniju Rijeku, što je rezultiralo izborenim kaznenim udarcom u 57. minuti, kad je Purić srušio Ajayija. S bijele točke siguran je bio Krstanović za 0:1. U 72. je Krstanović imao sjajnu priliku za novi pogodak, no loše je pucao s vrha šesnaesterca, a minutu kasnije priliku za poravnanje dobio je Slaven.

Bertoša je nespretno igrao rukom, no Čanađija je s loptu s 11 metara poslao preko gola. Kazna je uslijedila u 80. minuti. Močinić je povukao loptu iz sredine prema protivničkim vratima, nitko ga nije ozbiljnije napao, a mladi veznjak kluba s Kvarnera je lijepim plasiranim udarcem s nekih 16 metara svladao Pelina za 0:2.

Do kraja smo vidjeli još jedan jedanaesterac, ovaj put izvođenja se prihvatio Kramarić, koji je ušao u igru u 69. minuti, i pogodio na isto mjesto kao i Krstanović za konačnih 0:3. RIječani su tako devet kola prije kraja prvenstva zasjeli na drugu poziciju, imaju sad dva boda više od Hajduka. Slaven Belupo je novim porazom došao u još težu situaciju, eventualnom današnjom pobjedom Koprivničane može preskočiti Osijek.

Slaven Belupo: Pelin, Melnjak, Grgić, Edson, Đanađija, Matoš (od 51. Brlek), Glavina, Purić, Gregurina (od 59. Crepulja), Novinić, Pranjić (od 76. Rak).

RIjeka: Vargić, Knežević, Tomečak, Lešković, Močinić, Ajayi (od 69. Kramarić), Bertoša, Maleš, Brezovec (od 85. Moises), Jugović (od 52. Mujanović), Krstanović.

Prva liga, 27. kolo:

Slaven Belupo - Rijeka 0:3 (Krstanović 58', Močinić 80', Kramarić 90')

 

Pročitajte više