Rummenigge u Esplanadi do kasno u noć šarmirao Guardiolu na večeri uz svijeće

Foto: Guliver Images/Getty Images

"ČESTITAM momčadi na pobjedi kojom smo došli do rekorda u skupini Lige prvaka; 15 bodova i gol razlike 19:3.

Ali posebno priznanje dajem našem treneru Guardioli, koji je večeras i sam došao do impresivnih uspjeha - 50. pobjede u Ligi prvaka, što mu je uspjelo ranije nego ijednom treneru, te 100. pobjede u službenoj utakmici u samo 132 meča, koliko vodi našu momčad." 
 
Ovo je izvršni predsjednik Bayerna i klupska legenda Karl-Heinz Rummenigge rekao u kratkom govoru dvije minute prije ponoći, a 240 uzvanika u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade pljeskom je popratilo riječi legedne kluba i postignuća trenera. U Bavarskoj omiljeni Katalonac uzvratio je smiješkom i podignutom čašom bijelog vina.
 
Bayern je dakle protiv Dinama i pod Guardiolinim vodstvom proslavio zajedničke rekorde, a klupski vrh je svečanim banketom u trenerovu čast, na još jedan način želio dati do znanja koliko ga cijene i kako žele da ostane i nakon isteka ugovora na ljeto, odnosno da ne ode u Manchester.
 
Elegantni karizmatik se ne izjašnjava, tek izjavljuje da mu se jako sviđa Munchen kao grad, ali iako je ružni Manchester neusporediv s bavarskim ljepotanom, nema dvojbe da sjeverozapad Engleske nudi ništa manje izazove od onih na jugu Njemačke.
 
Kako god bilo, pouzdan izvori iz kultnog zagrebačkog hotela javljaju nam da su Rumenigge i Guardiola ostali povjerljivo i nasamo razgovarati do kasno u noć i nakon što se Bayernova svita povukla.

Pročitajte više