Samo tri utakmice zadnjeg kola igrat će se u isto vrijeme: Splitski derbi predigra za Dinamo - Rijeka

Foto: Hina

VODSTVO hrvatske nogometne lige odlučilo je promijeniti raspored utakmica posljednjeg kola HNL. Kako je dio klubova riješio pitanje plasmana na ljestvici, omogućeno je ranije da Dinamo i Rijeka igraju u petak, a sada je zbog tv-prijenosa za isti dan, ali dva sata ranije, prebačen i derbi Hajduka i Splita. Tri utakmice igrat će se u subotu u isto vrijeme.

Zadar, Osijek i Istra trebaju podijeliti posljednja tri mjesta, a Istra više ne može biti posljednja, a Zadar ispada u svakom slučaju zbog uskraćene licence od strane HNS-a. Zagreb i Lokomotiva u borbi su za jedno mjesto u kvalifikacijama Europa lige.

"Propozicijama natjecanja MAXtv Prve lige određeno je da se utakmice zadnjeg 36. kola koje izravno ne utječu na plasman ostalih klubova ne moraju igrati u isto vrijeme kako bi se omogućili izravni televizijski prijenosi. Tako je ranije određeno da će se utakmica Dinamo-Rijeka igrati u petak 29. svibnja u 19 sati, a na osnovu ostvarenih rezultata odigranih utakmica 35. kola, na zahtjev ugovornog partnera za TV prava i suglasnost klubova, utakmica Split-Hajduk također je zakazana za petak s početkom u 17 sati.

Preostale tri utakmice čiji ishodi izravno odlučuju o plasmanu u UEFA natjecanje i ostanku u Ligi igrat će se u subotu 30. svibnja u 19 sati uz izravne televizijske prijenose. Osijek - Slaven Belupo, Zagreb - Istra 1961  te Zadar - Lokomotiva", stoji u priopćenju na stranici Prve HNL.

Pročitajte više