San Antonio preko Warriorsa u finale, New York preživio petu utakmicu

Foto: AFP

U NOĆI s četvrtka na petak odigrane su dvije utakmice NBA doigravanja. New York Knicks svladali su Indianu s 85:75 i tako smanjili polufinalnu seriju na 3:2, dok je San Antonio s 94:82 slavio u Oaklandu i s ukupnih 4:2 prošao u finale Zapada.

Carmelo Anthony nosio je Knickse sa 28 koševa, Chris Copeland ubacio je 13 koševa, kao u J.R. Smith, dok je Raymond Felton pridodao 12 koševa, 5 skokova i 4 asistencije. Kod Indiane je najefikasniji bio Paul George sa 23 koša, David West upisao je 17 koševa i 10 skokova, dok je D.J. Augustin ubacio 12 koševa.

Inače, šesta utakmica serije igra se u Indianapolisu u subotu, a sedma pak u New Yorku dva dana kasnije. Ukoliko prežive sljedeće gostovanje Knicksi će imati priliku pred domaćom publikom osigurati finale Istoka.

San Antonio dominirao je u velikom dijelu utakmice u Oaklandu. Tim Duncan ubacio je 19 koševa uz 6 skokova, Kawhi Leonard dodao je 16 koševa uz 10 skokova. Kod Golden Statea najefikasniji je bio Stephen Curry sa 22 koša. Jarrett Jack ubacio je 15 koševa kod Warriorsa, Carl Landry 11, a Klay Thompson 10 koševa.

Spursima je to drugi uzastopni konferencijski finale i osmi u zadnjih 15 godina, a igrat će protiv Memphis Grizzliesa. Prva utakmica na rasporedu je u nedjelju.

Pročitajte više