Šarić uoči Finske: "Svaka utakmica nam je kao finale"

Foto: Aleš Fevzer / Cropix

DARIO ŠARIĆ najveća je nada naše košarke. 19-godišnji Šbenčanin napokon je to počeo i pokazivati. Protiv Čeha u posljednjoj utakmici prvog kruga Eurobasketa je bio među najboljima, u presudnim trenucima s dvije trice je prelomio utakmicu i Čehe poslao kući, a nas u drugi krug.

''Nakon te utakmice smo se morali skupiti i pokazati koliko vrijedimo. I svaka naša sljedeća utakmica bila nam je kao finale i na kraju smo odigrali odlične utakmice, a protiv Čeha smo pokazali da imamo karakter i nadamo se da ćemo tako ulaziti u svaku sljedeću utakmicu '', rekao je Šarić.

Malo je trebalo da se navijači u Hrvatskoj ponovno 'zapale' za košarku. U Sloveniji ih je sve više i sve su glasniji, a mlada hrvatska zvijezda priželjkuje veliku potporu protiv Finske. Utakmica se u četvrtak igra u 14:30.

''Očekujem od ljudi koji mogu doći, koji rade drugu smjenu ili nemaju što raditi, da dođu i da nam pomognu. Nadam se da će kao i dosad biti naš šesti igrač''.

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:


Šarić je na početku turnira bio rezerviran, no u posljednjem dvoboju s Česima bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu.

''Moj zadatak je da ulaskom s klupe dam dodatnu energiju. Skok u napadu i obrani i da se 'potučem' sa svakim igračem na terenu. Sve više od toga što napravim je vrhunski ili dobro odrađen posao'', rekao je Šarić koji se osvrnuo i na skandiranja s tribina, koje je podsjetilo na vrijeme drugog šibenskog virtuoza, Dražena Petrovića.

''Lijepo to zvuči, ali nosi i određeni pritisak u svakoj sljedećoj utakmici. Nadam se da će mi to biti motiv da se što više trudim i pomognem suigračima tako da navijači budu zadovoljni'', poručio je Šarić i osvrnuo se na sutrašnji ogled s Finskom.

''Finska je dobra momčad, sastoji se od nekoliko igrača koji su igrali u dobrim klubovima. Dobri su vanjski igrači. Trebamo biti maksimalno fokusirani i ne dozvoliti im da igraju svoju igru. Postaviti svoj ritam i igru, jer smo na papiru kvalitetniji, samo to treba pretočiti i na teren. Onda možemo ne samo protiv Finske nego protiv svih''.

Za kraj osvrnuo se na i na termin utakmica koje se igraju u 14 i 30.

''Sigurno da je malo čudno, najviše možda i zbog navijača. No, dobro je što su sve utakmice u tom terminu pa imamo isti bioritam i to nam puno znači. Nadam se da će sve biti dobro i da će nam termin odgovarati sa svim pobjedama'', zaključio je Šarić.

Pročitajte više