Senzacija u Londonu! Subašić i društvo slavili protiv Arsenala s 3:1

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina; Grafika: Index

VELIKA noć za Monaco u Londonu! Klub, kojeg su svi otpisali nakon odlaska Falcaa i Rodrigueza, slavio je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Arsenala s 3:1.
 
Arsenal propustio slomiti oslabljeni Monaco u prvih 15 minuta
 
Monaco, koji je u London stigao bez Toulalana, Traorea, Bakayoka, Carvalha, Raggija, te s tek oporavljenim Carrascom i Kurzawom, jedva je izdržao opsadu gola u prvih petnaest minuta. Već nakon 90 sekundi Welbeck se našao u sjajnoj prilici, ali je s desne strane iskosa tukao iznad gola. Redale su se prilike pred Subašićevim golom, ali su Giroud dva puta i Sanchez jednom bili neprecizni. 
 
Topnici kažnjeni za promašaje
 
Kazna za promašaje uslijedila je u 38. minuti kada je Monaco poveo iz svog drugog udarca na utakmici, te prvog u okvir domaćeg gola. Kondogbia je povukao loptu i odlučio se na udarac s 25 metara, loptu je skrenuo nesretni Mertesacker i tako prevario nemoćnog Ospinu.
 
 
 
Mogao je Arsenal uzvratiti samo što je krenuo s centra, ali je Giroud iz dobre pozicije loše pucao glavom. Francuski napadač je i drugo poluvrijeme otvorio promašajima. Najprije je u 47. minuti nakon sjajnog prodora i ubačaja Sancheza promašio s tri metra cijeli gol, a potom je pet minuta kasnije bio neprecizan i glavom.
 
Naravno, Arsenal je ponovno kažnjen - Monaco je izveo fantastičan kontranapad u kojem je Martial proigrao Berbatova koji je rutinski prevario Ospinu.
 
 
 
Girouda, koji se ispromašivao, zamijenio Walcott - spasitelj Monaca
 
Subašić je u 58. minuti upisao prvu obranu na utakmici kada je udarac Sancheza odbio do Girouda, a tragičar Arsenala je s pet metara loptu umjesto u gol poslao na tribine. Odmah nakon toga reagirao je Wenger i umjesto Francuza u igru uveo Walcotta.
 
Međutim, gdje je stao Giroud, nastavio je Walcott. Engleski ofenzivac je sam izašao na Subašića koji je odlično obranio njegov udarac, lopta se odbila do Welbecka koji bi je pospremio u praznu mrežu da mu udarac nije izblokirala Giroudova zamjena.
 
Subašić primio drugi gol u Ligi prvaka, ali je Carrasco u zadnjoj sekundi utišao Emirates
 
Nakon tog promašaja Arsenal je stao sve do sudačke nadoknade i prekrasnog udarca Oxladea-Chamberlaina, koji je s 20 metara matirao Subašića. Bio je to tek drugi gol kojeg je hrvatski vratar primio u ovoj sezoni Lige prvaka i tada je izgledalo da će Arsenal u Kneževini loviti samo gol zaostatka, ali...
 
U četvrtoj minuti sudačke nadoknade novi ubitačan kontranapad gostiju. Carrasco, koji je ranije zamijenio Berbatova, pobjegao je svojim čuvarima i s desne strane iskosa uz pomoć vratnice donio ogromna dva gola prednosti Monacu.
 
Tim golom je klub iz Kneževine postao tek treća momčad koja je zabila tri gola Topnicima u nokaut fazi Lige prvaka. Ranije su to uspjeli samo Bayern i Manchester United.
 
 
"Treći gol je naš zadatak u uzvratu napravio puno težim. Propustili smo riješiti utakmicu u prvih 20 minuta, kasnije je Monaco iskoristio svoje prilike", komentirao je Wenger i dodao da Giroud nije imao svoju noć.
 
Uzvrat u Monacu, u kojem domaća momčad za prolazak u četvrtfinale ne smije primiti više od tri gola, igrat će se 17. ožujka.
 

Pratite nas i na Facebooku:

 

Pročitajte više