Šibenik slavi svog Malog: "Takav kompletan igrač i osoba rijetko će se ponoviti"

Foto: Šibenik IN

ŠIBENIK se svakog 22. listopada prisjeća Dražena Petrovića, prerano preminulog košarkaškog velikana koji bi na današnji dan proslavio 50. rođendan, rođenog baš u tom dalmatinskog gradu, gdje je prve košarkaške korake gradio na Baldekinu.
 
Ova godina nije iznimka, na prvom dijelu proslave u dvorani na Baldekinu okupila su se djeca iz gradskih vrtića, dok je Gradski komorni orkestar odsvirao Mozartovu Malu noćnu muziku. Nekoliko riječi o Draženu rekao je njegov prvi trener Miro Kotarac.
 
 
"Često puta kažem da ću govoriti bez emocija. Često se pitam što bi danas Dražen bio. Prema onome što smo prognozirali da će biti vrhunski sportaš i košarkaš. Ja sam uvjeren da bi danas Dražen bio ili predsjednik Fibe, izvrstan ministar sporta ili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora. Takve funkcije koje su slijedile su bile njegova razina", poručio je Kotarac.
 
"On je formula prijateljstva, njega su svi voljeli osim protivničkih igrača i ljubitelja tog sporta. Govorim o Ciboni koja nije voljela Dražena dok je igrao za Šibenku. Ima li zamjena, ja kažem nema. Možda se netko rodi bolji od njega, ali takav kompletan igrač i osoba, rijetko će se ponoviti", nastavio je, uz zaključak: "Dražen nije igrao košarku, Dražen se igrao košarke."
 
Također, ova prilika je iskorištena za predstavljanje projekta uređenja Trga Dražena Petrovića, koji bi sav trebao biti tematski osmišljen s obilježjima šibenske košarke. Klupe na trgu zamišljene su u obliku košarkaške lopte, dok bi zelene površine trebale biti u obliku veza s tradicionalne šibenske kape. U dogovoru s Biserkom Petrović, Draženovom majkom, osigurat će se par tenisica košarkaškog velikana čiji će otisci biti ostavljeni na trgu.
 
 
Prije par dana stigla je i informacija od Turističke zajednice grada Šibenika o postavljanju table s likom Dražena Petrovića na ulazu u grad, na kojoj bi trebalo pisati "Šibenik, grad Dražena Petrovića".

 

Pročitajte više