Sjećate li se Olićevog zicera i žutih kartona suca Batiste?

NOGOMETNA reprezentacija Hrvatske otvorila je nastup na Europskom prvenstvu u Portugala protiv Švicarske.

Na Stadionu dr. Magalhaes Pessoa u Leiriji Švicarci su odigrali odličnu utakmicu, odlučno i čvrsto. Utakmica je završila bez pogodaka iako su izabranici Otta Barića 40 minuta imali igrača više nakon što je Vogel dobio drugi žuti karton. Hrvatska je napadala stihijski, a najveću priliku propustio je Ivica Olić kada je s tri metra glavom pogodio prečku švicarskog gola.

Utakmicu je obilježio i pokušaj Nike Kovača s 35 metara, ali je njegov udarac završio malo pored gola fantastičnog vratara Jorga Stiela. Domaći sudac Lucilio Batista podijelio je čak devet žutih kartona u utakmici u kojoj i nije bilo grubih prekršaja.

Nakon početnog remija i Hrvatska i Švicarska su nastup završili u skupini iza Francuske i Engleske. Do kraja natjecanja Hrvatska je uzela bod Francuzima, a Švicarci su upisali dva poraza.

Sastavi Hrvatske i Švicarske 13. lipnja 2004. godine:

Hrvatska: Butina, Šimić, Živković, R. Kovač, Šimunić, Mornar, Bjelica, N. Kovač, Olić, Šokota, Pršo. Još su igrali: Rapaić, Srna i Rosso.

Švicarska: Stiel, Haas, Muller, Yakin, Spycher, Wicky, Vogel, Huggel, Yakin, Chapuisat, Frei. Još su igrali: Celestini, Henchoz i Gygax.

Od nogometaša koji su igrali u Portugala Igor Štimac je za utakmicu sa Švicarskom pozvao Srnu i Olića, dok se švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld u potpunosti okrenuo mlađim snagama i ne računa ni na jednog nogometaša s tog Eura.

Utakmica između Hrvatske i Švicarske počinje u 20:30 na Poljudu.

Pročitajte više