Skup divljački ispad: Pardew saznao kaznu za udaranje glavom igrača Hulla

Foto: Guliver Image/Getty Images

U SUSRETU 28. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle je bio uvjerljiv protiv Hulla i slavio je s 4:1, ali u pamćenju s tog susreta ponajviše će ostati neobičan incident između veznjaka Hulla Davida Meylera i trenera Newcastlea Alana Pardewa.

U 72. minuti Meyler je u namjeri da što prije vrati loptu u igru ušao u svađu s Pardewom, koji je stajao uz crtu, a sve se završilo tako da je Pardew glavom udario Meylera, nakon čega su ih uspjeli razdvojiti.
 

 
Pardewa je sudac Kevin Friend odmah isključio i poslao na tribine, naknadno će dobiti i kaznu Engleskog nogometnog saveza, a može se pretpostaviti da će biti visoka, bez obzira na kajanje trenera Svraka nakon susreta.
 
"Dogodilo se to u afektu. Iznimno mi je žao. Nisam mislio napraviti ništa agresivno, ali pomaknuo sam glavu prema naprijed i to je bilo dovoljno. Šteta jer je to skrenulo pozornost s naše sjajne igre", objasnio je svoj neobičan potez Pardew.
 
Zanimljivo, drugi je ovo incident u koji se Pardew uvalio u ovoj godini. Prethodno je u siječnju pred kamerama Sky Sportsa Manuela Pellegrinija nazvao "jebenom starom pičkom", za što se također kasnije ispričao.
 
Nije se dugo trebalo čekati na kaznu Pardewu, učinio je to sam klub i "odrezao" 52-godišnjem treneru 100 tisuća funti. Međutim, tek se očekuje istraga Saveza i vjerojatna dodatna kazna.
 
"Imali smo razgovor s Alanom, koji je ponudio iskrene isprike. Jasno je kako zaista žali za nastalom situacijom", piše u priopćenju kluba na ovu temu.
 
 

Pročitajte više