Srna protiv Bayerna u Lavovu: "Igrat ćemo za Ukrajinu i naše navijače koji su u strašnoj situaciji"

Foto: Hina

ŠAHTAR u utorak utakmicom protiv Bayerna otvara nokaut fazu Lige prvaka, ali ukrajinski prvak protiv njemačkog neće igrati na svom stadionu u Donjecku.
 
Zbog ratnih razaranja, u kojima je između ostalog uništen stadion Šahtara, Srna i društvo dočekuju Bayern u Lavovu.
 
"Ovo je jako važna utakmica za Šahtar, igramo za cijelu Ukrajinu", poručio je Srna na konferenciji za novinare uoči susreta s Bayernom.
 
"Ova situacija nam je dodatni motiv"
 
"Ne plašimo se Bayerna, već smo igrali s velikim momčadima. Očekujem dobru utakmicu i dobar rezultat za nas iako igramo protiv najbolje momčadi u Europi koju vodi dobar trener."
 
Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije priznao je da su izabranici Pepa Guardiole favoriti.
 
"Bayern je favorit u ovom dvoboju, ali mi imamo dvije utakmice, a i lopta je okrugla. Vjerujem u svoju momčad i svoje suigrače. Igrat ćemo za Šahtar i naše navijače koji su u strašnoj situaciji. To nam je dodatni motiv."
 
Koliko Srna zna o Bayernu?
 
"Svaki nogometni simpatizer poznaje Bayern. To je momčad koja igra dobar nogomet i čiju je igru trener promijenio za samo jednu sezonu."
 
"Nedostaje nam podrška navijača"
 
Ranije se Srna u intervjuu za AP požalio da mu nedostaje podrška navijača.
 
"Nije nam lako ove sezone jer imamo osjećaj da nam je svaka utakmica gostujuća. Zaista nam nedostaju naši navijači i njihova podrška. Potrudit ćemo se usrećiti sve one koji vole Šahtar u ovim teškim trenucima", rekao je Srna i poručio: 
 
"Vjerujem da ćemo se jednog dana vratiti na Donbass Arenu. Sanjamo o tome..."
 

Pročitajte više