Srna u ekskluzivi Gazzette: Hrvatska ima trenera punog ideja

Foto: Getty Images / Guliver image 

STATISTIČKI gledano, Hrvatska na San Siro stiže u idealnom trenutku, kao najuspješnija momčad europskih kvalifikacija. Nakon tri utakmice Niko Kovač na računu ima devet bodova i jednak broj golova, uz čistu mrežu Danijela Subašića. Maksimalni su i Talijani s tri pobjede i nema smisla analizirati koliko su teško do njih došli protiv Malte i Azerbajdžana. Utakmica s Hrvatskom u Milanu bit će sasvim drugačija od dosad viđenog u kvalifikacijama jer je riječ o derbiju skupine. Hrvatska i Italija dijelom uvijek igraju i za prestiž, to prepoznaju i navijači koji u velikom broju stižu na mondeno gostovanje i stvori se atmosfera velike utakmice. Mnogo je takvih odradio Darijo Srna. Novinari Gazzette Dello Sport posjetili su hrvatskog kapetana uoči utakmice na San Siru. Za Gazzettin Extra Time, popularni prilog o internacionalnom nogometu, Srna je govorio o svom desetljeću u Šahtaru kojeg ne napušta niti u okolnostima rata. Najbolje je ponude odbio baš iz Italije, priznao je gostima izu Gazzette da je 2000. godine bio na vratima Milana, ali kontakti s Baresijem nisu prerasli u konkretnu stvar. 

U najavi nedjeljne utakmice u Milanu Srna je upozorio Talijane da je Hrvatska potpuno promijenila obrise u odnosu na posljednji susret u Poznanu (2012., 1:1, Mandžukić, Pirlo). 

"Hrvatska je danas jako dobra ekipa, mladi smo i dinamični. Imamo trenera prepunog ideja. Utakmica se najavljuje kao odlučujuća u skupini, ali siguran sam da nije tako, čeka nas još puno posla. Ovo su samo tri boda važna kao i svaka druga. No, bit će to ipak spektakularna utakmica. Italija je favorit, ali moja Hrvatska je trenutno u jako dobrom momentu i dat će sve od sebe za pravi rezultat. U odnosu na 2012. godinu momčad Hrvatske se dosta izmijenila, stigla su nova mlada lica", objasnio je Srna koji cijeni rad talijanskog izbornika Antonija Contea. 

"Jako mi se sviđa kako i što radi, od Juventusa je stvorio rijetko discipliniranu i fizički spremnu momčad"

"Kovačić mora napustiti Inter da bi napredovao"

Komentirajući sve konkretnije igre Matea Kovačića u Interu, Srna je goste iz Italije iznenadio odgovorom bez ustezanja:

"Kovačić je jedan od najboljih mladih igrača u Italiji i već sada radi razliku. No, Inter trenutno nije top klub, a Kovačić bi se brže razvijao da igra u jačoj sredini.

Drugim riječima, zaključili su novinari Gazzette, ako želi postati top igrač, Kovačić što prije mora promijeniti sredinu. Talijanima je ova priča interesantna, obzirom da je Kovačić nedavno elegantno odbio novi ugovor Intera, uz poruku "da postojeći još dovoljno dugo vrijedi".

Pročitajte više