Stipanoviću svjetska bronca izmakla za dva boda: "Francuz me zeznuo, ali neću tugovati"

Foto: Hina

HRVATSKI jedriličar Tonči Stipanović zauzeo je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Omanu, a bronca mu je izmakla za dva negativna boda.

Dramatičan je bio rasplet događanja danas na regatnom polju u Mussanahu gdje je zbog slabog vjetra održan samo jedan plov i donio velike promjene u rezultatima od trećeg mjesta naniže. Nažalost, Tonči Stipanović nije uspio sačuvati treće mjesto, u cilj je ušao kao 35. i ostao bez bronce.

"Odlično sam startao i bio sam u dobroj poziciji, međutim u jednom trenutku jedan Francuz mi se ispriječio, nije mi dao pravo prolaza koje sam prema pravilima imao i morao sam proći iza njega što me izbacilo iz ritma. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo. U završnici su me pretekla još nekolicina, da sam bio 33. a ne 35. uzeo bih medalju. Nije išlo, ali neću tugovati dobra je bila sezona i idemo dalje", kazao je Splićanin.

Bronca je pripala Njemcu Philippu Buhlu, a od ostalih hrvatskih predstavnika Daniel Mihelić je zauzeo 15. mjesto, a Filip Jurišić 35.

Sportska priča dana je svakako Brazilac Robert Scheidt. Ušao je u zadnji plov prvenstva sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na Cipranina Pavlosa Kontidesa i pokazao još jednom kako se rade veliki rezultati. Pobijedio je i zadnji plov prvenstva, i u 40. godini uzeo svoj deveti naslov svjetskog prvaka u Laseru.

Pročitajte više