Što trebate znati ako idete na nedjeljni derbi

Foto: Hina

U NEDJELJU u 19 sati na Poljudu se igra najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka, a uoči susreta sedmog prvenstvenog kola iz splitskog kluba su objavili upute za sve koji namjeravaju doći na utakmicu.

>Tudor najavio derbi: "Spremni smo za Dinamo"
 
>Mamić: Umor i derbi ne idu u istu rečenicu, idemo po pobjedu na Poljud
 
>Mamić nagradio Dinamovce kupanjem i sunčanjem: Modri se na Kornatima spremaju za nedjeljni derbi
 
>Hajduk-Dinamo tatinom sinu: Mamić ga na dvije godine udaljio s derbija, Torcida mu poklonila Dinamov šal i sljepački štap
 
"Zbog usklađenja s europskim normama sigurnosti na stadionima, koje zahtijevaju FIFA i UEFA, HNK Hajduk se modernizirao s ugrađenim sustavom kontrole pristupa i video-nadzora.
Radi vaše sigurnosti na stadionu, molimo vas uvažite i usvojite sljedeće bitne informacije:
Sustav kontrole pristupa sastoji se od mehaničkih barijera kroz koje je moguće proći samo uz važeću ulaznicu.
 
Bit će omogućen pristup na sve ulaze koji pripadaju sektoru ulaznice (ZAPAD, ISTOK, SJEVER, JUG) uz obvezu sjedenja na numeriranoj sjedalici naznačenoj na ulaznici (red, sjedalo).
Sektori za ulazak na stadion otvaraju se minimalno dva i pol sata prije početka utakmica, čime ujedno i započinje proces vaše registracije i ulaska na stadion.
 
Svakoj ulaznici pridružen je jedinstveni bar-kod, kojeg je potrebno čuvati od oštećenja. Jedinstveni bar-kod svake ulaznice registiran je unutar sustava.
 
U slučaju otuđenja ulaznice, postoji velika mogućnost zlouporabe od strane trećih osoba, stoga vas molimo, čuvajte vaše ulaznice!
 
Ulaznice je potrebno čuvati sve do završetka susreta, radi moguće kontrole od strane ovlaštenih osoba i MUP-a.
 
Odlukom HNS-a utakmica HNK Hajduk Split - GNK Dinamo Zagreb proglašena je utakmicom visokog rizika. Sukladno visokim zahtjevima sigurnosti na stadionu, molimo vas da ne vodite djecu na stadion bez važeće ulaznice.
 
Bar-kod s ulaznice se očitava na barijerama prislanjanjem ulaznice na čitač bar-koda. Kad barijera očita jedinstveni bar-kod apliciran na ulaznicama, vaš ulazak na stadion je evidentiran.
 
Pokušaj zlouporabe ulaznica ili pretplatnih iskaznica bit će sankcioniran od strane policije.
Na svaki od poljudskih 20 ulaza postavljene su barijere, dok je u sredini ostavljen prostor za evakuaciju u sigurnosnim slučajevima.
 
Sustav stalnog video-nadzora kamerama nadgleda cjelokupan proces ulaska na stadion uključujući i vaš boravak na stadionu za cijelo vrijeme trajanja susreta.
 
Molimo gledatelje da dođu na stadion što je god moguće ranije, sukladno novim standardima, sve u interesu vaše sigurnosti na stadionu.
 
Zahvaljujemo vam na razumijevanju i podršci prilikom uvođenja novih sustava na stadionu Poljud."

Pročitajte više