Sudac Bujić demantira Petrovića: Ja sam pošteno sudio, a Dinamo i Zvezda su se dogovorili `91

NAKON što ga je Ljupko Petrović, nekadašnji trener Zvezde, optužio da je sramotno sudio u pobjedi Dinama protiv Zvezde 1991. godine, sudac Branko Bujić je to demantirao i optužio Dinamo i Zvezdu da su odigrali namještenu utakmicu.

"Sudio sam objektivno, kao i uvijek prije toga. Preokreti koji su se događali u toj utakmici zaista su bili šokantni, ali tada nisam mogao povjerovati da su se dvije velike momčadi, koje predstavljaju dva naroda koji su već bili u ratu, odnosno njihovi čelnici, dogovorili. Ali izgleda da je toga bilo, da je Robert Prosinečki, ipak, u pravu kad je to iznio", rekao je Bujić za Novosti i dodao:

"Vrhunac lažnih optužbi je Petrovićeva tvrdnja: "Bivši hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, koji se nalazio na tribinama Maksimira, preko svojih političkih veza izvršio je ogroman pritisak na glavnog suca Branka Bujića iz Bara, što je rezultiralo katastrofalnom krađom". Ja sam, što svi u Crnoj Gori a i šire znaju, robijao zbog svoje nacionalne pripadnosti, i za razliku od Petrovića nikada nisam išao na misu u zagrebačku katedralu, ili bilo koju drugu crkvu."

Bujić je posebno podsjetio na 89. minutu sporne utakmice kada je Zvezdin igrač Miodrag Belodedić olako prepustio loptu Davoru Šukeru, a kasnije je iz te akcije postignut pobjednički pogodak.

"Zvezda je u Zagreb došla i bez dva najbolja igrača, Dejana Savićevića i Siniše Mihajlovića, i to nešto govori. Ali ja nemam dokaze za bilo što, pa dakle i ne tvrdim da je Zvezda prepustila bodove domaćinu. Jedno je sigurno: u namještanju rezultata, ako ga je bilo, ja nisam sudjelovao. Sudio sam kako sam najbolje znao, možda i napravio koju pogrešku, ali bez zle namjere. Pokušaj Ljupka Petrovića da se pere preko mene je gnjusna uvreda. Srećom, svi koji me znaju neće nikada povjerovati da mi je nešto naredio Franjo Tuđman ili bilo tko drugi."

Pročitajte više