Šuker: Hvala Markoviću, hvala nogometu, hvala kritičarima! Ivanković: Konačno nešto dobro u ovoj zemlji!

Foto: Dario Dalmacija, Dea Redžić /Index, Hina

NA MAKSIMIRU smo sinoć vidjeli mnoga poznata lica, bivše izbornike i reprezentativce, trenere i "prijatelje nogometa", ali i uvažene strane reportere koje je u Zagreb privukla borba Davida i Golijata. Bili su tu novinari BBC-a kojem je propala priča o "najmanjoj državi na SP-u u povijesti", pa Guardianov kolumnist Jonathan Wilson i mnpogobrojni predstavnici jakih medijskih agencija.

Vidjeli su konačno pravu atmosfera i dobru utakmica Hrvatske koja je izborila SP. 

Zdravko Mamić razletio se uoči utakmice, trčkarao je od Dinamovih prostorija do svečane lože i pazio da organizacija prođe u najboljem redu. Red je osiguravao Zoran Cvrk, kojem je društvo ispod Zapada pravio Ivan Turudić, predsjednik županijskog suda u Zagrebu.

Branko Ivanković, bivši Dinamov trener nakon utakmice je odahnuo: "Konačno nešto dobro i kod nas! Konačno dobre vijesti za našu zemlju. Ovo je prelijepa stvar za sve nas koji smo u nogometu. Bilo je straha nakon crvenog kartona, ali vidio sam koliko su naši igrači raspoloženi... Bila je to ogromna strast i nije bilo mjesta strahu. Bilo je samo pitanje kada ćemo zabiti"

"Čestitke svima, odigrali smo fantastičnu utakmicu. Bilo je teško, ali stvarno smo se razveselili", kratko je uz osmijeh poručio Mirko Jozić, izbornik iz 2002. godine.

Aljioša Asanović, nekadašnji reprezentativac i pomoćnik Slavena Bilića čestitao je prije svega Niki Kovaču.

"Svaka mu čast, i njemu i dečkima. Atmosfera na tribinama samo je pokazatelj koliko Hrvati zapravo vole nogomet", rekao je Asanović.

Šuker: Ovo može samo nogomet

Emocije su ponijele i predsjednika HNS-a Davora Šukera

"Ovo može samo nogomet, i zato mu hvala. Nogomet nas spaja. Sve su se kockice posložile. Hvala igračima, hvala i Igoru Štimcu koji je napravio blok, a posebno Vlatku Markoviću. Silno sam želio nastaviti njegov put i odvesti Hrvatsku opet na Svjetsko prvenstvo" 

Ministar Željko Jovanović izjavio je:  "Sjajna igra, dečki su pokazali kako se bori za svoju zemlju. Ovo je najava ljepše 2014. godine"

Ćiro Blažević bio je presretan jer se ostvarila njegova prognoza:  "Kada je Mandžukić dobio crveni, rekao sam da će Kovačić riješiti utakmicu. Tako je i bilo"

>>> Šimunić poveo skandiranje "Za dom spremni": Neki bi trebali bolje proučiti povijest! 

>>> Srna: Nismo imali pravo razočarati narod!

>>> Šuker: Hvala Markoviću, želio sam nastaviti njegov put! 
 

Pročitajte više