Šuker je nekada pobjeđivao Talijane, a danas ih žica: Riješite Norvešku da Hrvatska ode na EP

Davor Šuker sa čelnicima talijanskog nogometnog saveza na utakmici Hrvatske i Italije na praznom Poljudu.

Foto: Guliver Images/Getty Images

DAVOR ŠUKER, predsjednik HNS-a i član UEFA-inog IO, agažirao se diplomatski kako bi reprezentacija Mamićevog i njegovog saveza i okolnjim putem stigla do izravnog plasmana na EP.
 
U Šukerovoj izvedbi to izgleda tako da se čovjek koji je nekad davno kao igrač Hrvatske, u kvalifikacijama za Euro zabijao tada aktualnim vice-prvacima svijeta kada god mu se prohtjelo, sada ulizuje Talijanima da za Hrvatsku odrade posao i u zadnjem kolu pobijede Norvešku, kako bi tako Čačićevi izabranici izravno otišli na EP, odnosno od Norvežana uzeli drugu poziciju.
 
Podsjećamo, Hrvatska više ne može biti najbolja od trećeplasiranih reprezentacija u kvalifikacijskim skupinama i tako osigurati izravni plasman na EP, ali pobjedom na Malti uz uvjet da Italija (koja je osigurala plasman na Euro kao prva u skupini) ne izgubi od Norveške u Rimu, bit će druga u svojoj grupi i tako bez dodatnih kvalifikacija izboriti Euro.
 
Putem La Gazzette dello Sport, najtiražnijeg talijanskog sportskog dnevnika, Šuker moljaka susjede:
 
"Talijani, zaustavite Norvešku! Uvjeren sam sumnje da će vaša reprezentacija ozbiljno shvatiti utakmicu s Norveškom, jer Conte je trener pobjednik koji je momčad vratio uspjesima.
 
Pogledajte samo što je napravio s Juventusom, gdje je osvojio  četiri naslova prvaka zaredom. Mi ćemo napraviti svoj posao na Malti, neka Italija napravi svoj protiv Norveške, pa da se opet susretnemo u Francuskoj."

Pročitajte više