Sunderland slavio na Stamford Bridgeu, Liverpoolu otvoren put do naslova!

Foto: Hina

NOGOMETAŠI Sunderlanda ne prestaju uveseljavati Liverpool i njegove navijače. Nakon što su tijekom tjedna uzeli bod Manchester Cityju, danas su slavili protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu i Redsima širom otvorili vrata prema naslovu.
 
Počelo je slično kao i nedavno na Etihadu, već u 12. minuti je Sunderland došao u rezultatski zaostatak, zabio je za domaćine Eto'o na asistenciju Williana, no ovaj put gosti su u zaostatku bili samo šest minuta. U 18. je Wickham izjednačio na 1:1, dok je preokret uslijedio u 81. minuti, kad je Fabio Borini realizirao kazneni udarac za konačnih 1:2.
 

 
Sunderland je u ovom susretu igrao prvenstveno za sebe, posljednjeplasirani sastav Premier lige došao je do 29 osvojenih bodova i sad s četiri utakmice do kraja prvenstva zaostaje za zonom spasa tri boda, a prije samo tjedan dana bili su u mnogo lošijoj situaciji.
 
Liverpool je ovim porazom Chelseaja dobio priliku pobjeći sastavu Josea Mourinha pet bodova prije međusobnog ogleda na Anfieldu, ukoliko u nedjelju na gostovanju svladaju Norwich. Zanimljivo, tom pobjedom mogu pomoći baš Sunderlandu, kojem je Norwich jedan od konkurenata u borbi za ostanak.

Premiership, 35. kolo:
Chelsea - Sunderland 1:2
 

Pročitajte više