Sveti Iker otkrio: Ovo su mi tri najdraže obrane u karijeri!

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJAJNOM obranom Draxlerovog udarca u prvoj utakmici osmine finala LP kod Schalkea, Iker Casillas podsjetio je da je, iako u 32. godini rezerva u Realu, još uvijek jedan od najboljih svjetskih golmana.

Casillas brani u Ligi prvaka i Kupu Kralja, ali je u Primeri na klupi, zbog čega se sve češće postavlja pitanje hoće li otići iz Reala (gdje je od 1999.) u klub gdje će zasluženo držati "jedinicu".
 
"Nadam se da ću igrati do 40. godine. Vratar ako se brine o sebi može igrati do tada, a ja želim igrati u Realu. Kada mi istekne ugovor, vidjet ćemo hoću li nastaviti tu, ili negdje drugo", rekao je Casillas, kojem ugovor s Realom istječe 2017.
 
U gotovo 14 godina u Realu, Casillas je osvojio pet španjolskih, dva europska naslova, po jedan španjolski i Interkontinentalni kup, dok je dva puta proglašen najboljim golmanom u Primeri.
 
Samo malo kraće traje njegova trofejna žetva i u reprezentaciji Španjolske, s kojom je osvojio dva europska i jedan svjetski naslov. 
 
Nije čudno da su jednog od najtrofejnijih golmana u povijesti nogometa novinari zamolili da izdvoji par najdražih obrana u bogatoj karijeri.
 
Casillas je napravio zanimljiv izbor:
 
Izdvojio je obranu udarca Dimitra Berbatova u finalu LP 2002., kojom je Realu sačuvao prednost i trofej prvaka Europe protiv Bayera:

 
 
Zatim je tu obrana iz 2009., protiv Sevillinog Diega Perottija, koju su Španjolci tada nazivali "najboljom obranom u povijesti":

 
 
Konačno, Casillas je u ovaj Top 3 uvrstio i obranu nogom u situaciju "jedan na jedan" protiv Arjena Robbena u finalu SP 2010. protiv Nizozemske:

 
 

Pročitajte više