Udinese šokirao Juventus, nije pomogao ni borbeni Mandžukić

Foto: Getty Images / Guliver Images

UDINESE je na gostovanju kod Juventusa pobijedio 0:1. Iako je Juve bio bolji kroz cijelu utakmicu, Udinese je iz jedine prave prilike zabio za pobjedu.

U prvih 30 minuta Juventus je dobro napadao Udinese te su imali nekoliko solidnih situacija za pogodak. Prvo je zaprijetio Coman u petoj minuti, ali najbolje prilike ima Lichtsteiner koji se dva puta odlično sjurio s desne strane i opalio po golu, ali jednom je lopta otišla malo pored desne vratnice, a jednom je odlično obranio Karnezis. Mandžukić je dobro surađivao sa suigračima u prvom poluvremenu, ali nije imao pravu priliku za postizanje pogotka.

Pred kraj prvog i početkom drugog Juventus je posustao i Udinese je uspio nekoliko puta izaći sa svoje polovice, ali nisu uspjeli zaprijetiti. Juve je u 58. zaprijetio preko Padoina koji je ostao sam na povratnoj lopti, ali je preslabo pucao.

Prva prava prilika Mandžukića

Mandžo je u 62. minuti po prvi puta ozbiljnije zaprijetio na utakmici. Dobro je prihvatio u kaznenom prostoru ubačaj po podu s desne strane, uspio je i zapucati, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran.

Udinese zabio iz jedine njihove prijetnje na utakmici

A onda, u 78. minuti, Udinese je zabio iz ničega. Kone se sjurio po desnoj strani, odlično ubacio, pronašao nečuvanog Thereaua u kaznenom prostoru koji zakucava loptu za vodstvo gostiju iz Udina.


Goal Thereau - Juventus 0-1 Udinese - 23-08-2015 by Gol-Live

Do kraja je Juve pokušavao, ali nije uspio ozbiljno ugroziti vrata Udinesea i gosti odnose sva tri boda iz Torina. Juventus je tako u prvom kolu izgubio kod kuće, nakon što cijele prošle sezone nisu izgubili utakmicu na vlastitom terenu u Seriji A.

Mario Mandžukić je imao solidan debi u najvišem rangu talijanskog nogometa, ali nije dobivao dovoljno pravih lopti. Dobro je surađivao sa suigračima, borio se sa stoperima Udinesea i pretrčao jako puno kilometara.

 

 

Sastavi:

 
 

Pročitajte više