VIDEO Kaos u fan zoni ispod Eiffela: Policija jurišala na navijače

Foto: Screenshot: RT

FRANCUSKA policija bila je prisiljena intervenirati u fan zoni ispod Eiffelova tornja nakon što je skupina nezadovoljnih navijača počela raditi nerede.

Kako javljaju francuski mediji, policija je u jednom trenutku zatvorila ulaz u fan zonu zbog prevelikog broja ljudi, a na taj potez policije burno su reagirali navijači koji su "izvisili".

Nije trebalo dugo da izbije kaos. Kako bi smirila masu, policija je koristila vodene topove i suzavce. Izbio je kaos, navijači su počeli paliti kante i kontejnere, te razbijati sve oko sebe. Zapaljeno je i nekoliko automobila. Kako bi smirila navijačke strasti policija je upotrijebila vodene topove i suzavce.

"U navijačkoj zoni je bilo previše ljudi. No, ljudi su i dalje željeli ući, a mi ih zbog sigurnosti nismo smjeli pustiti. Nažalost, dio navijača je počeo bacati razne stvari i paliti kontejnere zbog čega smo morali intervenirati," kazao je policijski dužnosnik.

Navijačka zona, koja prima 90 000 ljudi, je praktički bila puna dva sata prije početka utakmice.

Zbog straha od mogućih terorističkih napada stadion Stade de France, te glavne punktove u gradu osiguravalo je više od 5,000 policajaca.

 

Pročitajte više