Veliko srce: Srpski i bosanskohercegovački borci pomažu žrtvama poplava

Foto: Fightsite

U TRENUCIMA jedne od najvećih prirodnih katastrofa koje su ikada pogodile područje Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska) pomoć ugroženima je neophodna. Akcijama pomoći su se pridružili i mnogi poznati borci pokazavši pritom da osim velikog srca u ringu, posjeduju i veliko srce izvan borilišta.

Nakon nemilih poplava koje su pogodile područje čitavog Balkana, bosanskohercegovački kick boksači Dževad Poturak, Elmir Mehić, Bahrudin Mahmić, Adis Dadović, Haris Ćutuk i Mensur Murić su se međusobno organizirali i uputili na prostoru Nemile koja se nalazi na području općine Zenica. Tamo su se pridružili ostalim dobrovoljcima te su pomagali u čišćenju puteva i domova unesrećenih ljudi kao i nosili hranu te ostale potrebne stvari ovim ljudima koji su praktički preko noći izgubili sve što su imali.

I njihov kolega Sarajlija Denis Stojnić se angažirao u pomaganju onima kojima je pomoć potrebna pokrenuvši humanitarnu akciju kojom se pokušava prikupiti materijalna pomoć iz inozemstva. 

Ništa manje angažirani nisu niti srpski borci su se također organizirali kako bi pomogli unesrećenima. U Srbiji će se, naime, organizirati humanitarni borilački turniri čiji će prihod biti namijenjen stanovnicima najteže stradalih područja, a o svemu je detaljnije izvijestio na svom Facebook profilu Aleksandar Rajačić. Trenutno su najavljeni seminari u Beogradu, Novom Sadu i Čačku

MMA seminare će voditi Jovan Milićević, Aleksandar Milićević, Dragan Tešanović, Ivan Djordjević, Aleksandar Radosavljević, ali i svi ostali treneri koji žele da se priključe akciji. Prvi seminar se održava već u četvrtak 22.5. MMA Savez Srbije je radi ove akcije uputio javni poziv svima klubovima da se odazovu i pruže maksimalnu pomoć.

U pomoć svojim sugrađanima su se uputili i poznati srpski MMA borci Aleksandar Radosavljević i Dragan Tešanović. Oni su se međusovno organizirali te su sudjelovali u akcijama pomoći u gradu Šabcu gdje je najkritičnija situacija.

Iako tragična, ova prirodna katastrofa je još jednom dokazala kako borci imaju veliko srce koje je uvijek spremno pomoći drugima. U ringu čvrsti i odlučni, no u pravom životu humani pravi sportaši!

Pročitajte više