White: Šveđani su donijeli najgluplju odluku u MMA povijesti!

Foto: Fightsite

MNOGI MMA fanovi diljem svijeta kritiziraju posljednjih dana UFC zbog toga što je u Švedskoj otpao glavni meč večeri, odnosno neće se održati kao što je bili inicijalno planirano. Alexander Gustafsson zbog tri šava koja je dobio prošlog četvrtka neće se moći boriti ovog vikenda, ali to zapravo nije bila odluka UFC-ovih čelnika.

Najbolja MMA organizacija na svijetu ovog je puta mogla samo pokorno poslušati odluku Švedske MMA Federacije čiji liječnici nisu htjeli dozvoli Gustafssonu da se bori protiv Gegard Mousasija i time možda izbori priliku za napad na titulu u poluteškoj kategoriji.

No, iako takvu odluku mora poslušati, to ne znači da je predsjednik UFC-a ne smije jasno i otvoreno kritizirati.

"Ovo je fotografija Gustafssona koja je napravljena u srijedu i jedva da se može vidjeti posjekotina iznad njegova oka!! Ovo je najgora odluka koju sam IKAD vidio zbog koje je otkazan meč", napisao je Dana White na svom Twitter profilu i uz to objavio najnoviju Gustafssonovu fotografiju.

Gustafsson: Okliznuo sam se i lupio glavom u stup! Oprostite!

Alexander Gustafsson još uvijek nije prežalio sjajnu priliku koju je trebao imati ovog vikenda pred svojom publikom u Stockholmu gdje bi eventualnom pobjedom nad Gegardom Mousasijem izborio mjesto prvog izazivača u poluteškoj kategoriji.

No, krajem prošlog tjedna dogodila se velika nezgoda na treningu i Gustafsson je zadobio posjekotinu iznad lijevog oka. To nije bio rezultat, kao što se do sada mislilo, nešto jačeg sparinga, već se radilo o pukoj nesreći.

"Tijekom treninga radili smo na hrvanju i ja sam u jednom trenutku izgubio balans nakon okliznuća, počeo sam padati prema naprijed i udario sam glavom u kut ringa. Odmah sam otišao u bolnicu gdje su mi stavili tri šava i smatrao sam da ću biti spreman za meč. No, tada su me nazvali liječnici i obavijestili da posjekotina neće zarasti na vrijeme kako bih se borio", otkrio je Alexander.

"Zbog toga mi je vrlo žao, jer nikad nisam bio u ovakvoj formi i ispričavam se Mousasiju zbog cijele ove situacije. Moja ekipa je pokušala napraviti sve ad se borba ipak održi kao što je bilo planirano, ali odluka više nije bila na nama."

"Ono što mi sada preostaje je sjesti sa svojim timom i isplanirati kako dalje u budućnosti. Hvala svima još jednom na podršci", rekao je talentirani švedski borac.

Pročitajte više