Zagreb izvukao bod u Vinkovcima, Zadar u Puli

Foto: Cropix

U 18. KOLU HNL-a odigrana su dva derbija začelja i oba su završena bez pobjednika. Posljednjeplasirani Zagreb gostovao je desetoplasiranoj Cibaliji, dok je predzadnji Zadar igrao u Puli kod Istre koja se nalazi na devetom mjestu.

Cibalia je cijelu utakmicu bila bolji rival od Zagreba, ali joj je na kraju pripao samo bod. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji domaće momčadi, ali je vratar Livaković bio uspješniji od Vitaića, Pavličića i Mitrovića.

Ipak, na početku drugog dijela Cibalia je stigla do vodstva. Petar Mišić s pet metara snažnim udarcem svladao Livakovića. Iako je Cibalia bila dominantnija i u drugom dijelu, Zagreb je došao do boda u 84. minuti. Hrvoje Štrok je proigrao Lovru Medića koji fantastičnim udarcem loptu šalje u domaću mrežu.

 

Zadar je od prve minute gubio na Aldo Drosini. Istra je u vodstvo došla iz jedanaesterca koji je realizirao Stipe Bačelić-Grgić. Od 45. minute Zadar je igrao s igračem više jer je pocrvenio Slavko Blagojević.

Brojčanu prednost Zadrani su iskoristili u 72. minuti preko Stipe Perice. Do kraja utakmice i Zadar je ostao s deset igrača jer je isključen Josip Ivančić.

Posljednju utakmicu 18. kola od 19.00 igraju Slaven Belupo i Osijek.

Pročitajte više