Zdravko Mamić: Zoran ostaje trener Dinama

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je u petak uvjerljivim slavljem nad Rijekom (4:0) zaključio sezonu u Prvoj HNL bez poraza i u stilu došao do desetog uzastopnog naslova prvaka.
 
>Potop Rijeke i incidentna proslava: Posvađali se Mamići, Zoki nije došao ni na press
 
Nesporazum oko Vukojevića
 
Međutim, idilu u taboru Modrih pokvario je mali, barem privremeni raskol između braće Mamić. Trener "modrih" Zoran Mamić napustio je travnjak još tijekom utakmice i otišao u svlačionicu nakon burne rasprave oko ulaska Ognjena Vukojevića s klupe u oproštajnoj utakmici od Dinama, a nije se vratio niti na dodjelu odličja.
 
Njegov brat i Dinamov gazda Zdravko derao se iz lože prema klupi prije nego je Zoran napustio teren, a trener se nije pojavio ni kasnije na dodjeli medalja. Zdravko je nakon susreta ipak smirio tenzije i demantirao neke priče o bratovom odlasku s klupe.
 
Zdravko ima razumijevanja i ponosan je na brata
 
"Pitao sam Zorana možemo li prijeći preko ovoga, rekao je da možemo. Ne znam što se dogodilo, vidio sam Eduarda i Zorana, htjeli su da treći vratar Mikulić dobije koju minutu, a publika se željela oprostiti s Ogijem, došlo je do nesporazuma", rekao je Mamić i nastavio u pomirljivom tonu.
 
"Imam razumijevanja za Zorana. On je cijelog sebe ugradio u projekt Dinamo, ovo mu je 19. trofej u deset godina. Ponosan sam na njega kao na dinamovca i brata. Ostaje trener Dinama, on mora nastaviti posao."
 
"Nemojte tome pridavati značaj, pišite o pozitivnim stvarima, promovirajmo naše igrače. Zoran će i dalje biti trener. Idemo dalje još jači", zaključio je Zdravko Mamić.
 
Tri trofeja Zorana kao trenera
 
Zoran Mamić je, inače, na klupu Dinama stigao neplanirano kao privremeno rješenje u ljeto 2013., nakon smjene Kruna Jurčića, da bi ovaj trenutni neprekinuti mandat započeo u jesen iste godine, nakon odlaska Branka Ivankovića s klupe. U niski trofeja ima upisana osvojena dva naslova prvaka te ovosezonski Kup, ali i lošu europsku sezonu.
 
Također, nije ovo prvo razilaženje u mišljenjima među braćom ove sezone, pamte se i oprečni stavovi oko angažmana Schildenfelda, Zoran je u početku bio protiv te ideje, ali na koncu je reprezentativni stoper ipak potpisao za prvaka.

Pročitajte više