Ždrijeb nije imao milosti prema Hajduku: Svu zaradu će "pojesti" put do Kazahstana

Foto: Hina

HAJDUK je teškom mukom u uzvratu protiv Dundalka izborio plasman u treće pretkolo Europa lige, što u financijskom smislu donosi 140 tisuća eura. Međutim, od te nagrade Hajduku neće ostati ništa jer će otprilike baš toliko Bijele stajati put do Kazahstana.

Tamo putuju na ogled sa Šahterom iz Karagandija, kreću dva dana ranije jer je riječ o lokaciji udaljenoj oko 4300 kilometara. Do tamo ih čeka osam sati leta, uz slijetanje po gorivo u Turskoj, a promijenit će Hajdukovci i nekoliko vremenskih zona.
 
Četiri sata su razlike između tamošnjeg lokalnog vremena i onog srednjoeuropskog, pa će se susret koji se po lokalnom vremenu igra u 18:30 u Hrvatskoj gledati za vrijeme ručka (14:30). 
 
Eventualni prolazak Šahtera nosi još milijun kuna
 
Osim troška na putovanje i smještaj, Bijeli će sigurno i na svom fizičkom stanju osjetiti tako daleka putovanja, pa je pred Tudorom i stručnim stožerom zahtjevan zadatak spremana momčadi za sve izazove koje nosi kolovoz.
 
Dodajmo da je Hajduk i za sudjelovanje u drugom pretkolu zaradio 130 tisuća eura. U slučaju da se prođu Šahter, sudjelovanjem u četvrtom pretkolu zaradili bi još 150 tisuća eura. Eventualni plasman u skupinu Europa lige nosi 1,3 milijuna eura. Sav novac UEFA uplaćuje na kraju sezone.
 
S druge strane, Dinamo će za sudjelovanje u drugom i trećem pretkolu dobiti po 140 tisuća eura, eventualno četvrto pretkolo nosi 2,1 milijun eura, a plasman u skupinu Lige prvaka nosi još 8,6 milijuna eura.

Pročitajte više