Zvijezde Hanžeka najavile vrhunske rezultate i dobru zabavu

SVE JE spremno za početak 62. Memorijala Borisa Hanžekovića! Sve zvijezde su u Zagrebu, ostaje nam samo nestrpljivo čekati utorak, te start mitinga u 16 sati. Među brojnim atletskim zvijezdama čak je devet zlatnih olimpijaca iz Londona, a jedna od njih je naša sportska heroina - Sandra Perković.

"Cijela sezona je bila divna. Imam samo 22 godine i osvojila sam olimpijsko i europsko zlato, te Dijamantnu ligu", rekla je Sandra, od koje mnogi očekuju da disk baci dalje od  čarobne granicu od 70 metara:

"Ako bude lijepo vrijeme i dobra atmosfera, možda i prebacim 70 metara. Volim bacati na velikim natjecanjima, punim stadionima, tada me i atmosfera podigne. U cijeloj sezoni imala sam samo jedan poraz, drugo mjesto u Parizu. Nisam se snašla, bio je prolom oblaka, sklizak krug... Malo me boli taj poraz, bit će dodatan motiv za sljedeću sezonu. Drugo mjesto u duši mi je uvijek poraz, jer sam sportašica, uvijek idem po zlato."

Carmelita Jeter: Publici želim pružiti dobru zabavu

Svjetska prvakinja i srebrna na OI na 100 metara, Carmelita Jeter je opet stigla na Savu: "U Zagrebu mi je lani bilo jako lijepo, rado sam se vratila. Ovdje ću završiti sezonu i za kraj želim dati najbolje što mogu. Publici želim pružiti dobru zabavu i odličan šou, nadam se i rezultatu oko 10.8 sekundi."

David Oliver stari je gost Hanžeka i memorijalne utrke na 110 metara s preponama. Imat će odličnu konkurenciju u svjetskom prvaku Jasonu Richardsonu: "Richardson je odličan, ali moji suparnik jest 10 prepona na visini 1.06 metara. Nadam se da ću otrčati bolje od osobnog rekorda ove godine (13.07 sekundi). Rekord mitinga? I lani smo bili blizu tih 12.98. Možemo ga uvijek ugroziti, to je stvar trenutka."

Primož Kozmus: Volim nastupati u Zagrebu, imam veliku podršku slovenskih navijača


Primož Kozmus se osjeća kao kod kuće na Savi. Slovenski kladivaš iza sebe ima olimpijsko i svjetsko zlato. Ove godine u Londonu ostao je srebrni: "Nadao sam se zlatu, ali zadovoljan sam i sa srebrom. Volim nastupati u Zagrebu. Imam veliku podršku slovenskih navijača, ali i Zagrepčani su fantastični prema meni. Često puta bih samog sebe iznenadio dobrim rezultatom na Hanžeku."

U bacanju kugle gledat ćemo veliki obračun Reesea Hoffe, Tomasza Majewskog i Ryana Whitinga. Uz njih, imat će i Hrvatska svog aduta Nedžada Mulabegovića: "Kugla je godinama među najjačim disciplinama na Hanžeku. Nadam se da ću prebaciti 20 metara, ali nisam siguran za osobni rekord", poručio je naš olimpijac.

Allyson Felix: Želim sezonu okončati brzom utrkom

Taoufik Makhloufi šokirao je svijet olimpijskim zlatom na 1500 metara. Alžirac je otkrio recept uspjeha.

"Promijenio sam sve, trenera i način treninga. Cijelu ekipu s kojim radim, čak i mjesto gdje se pripremam. Kad sam se vratio kući, bilo je veliko slavlje. Financijska nagrada? Novac se ne može mjeriti s radošću koju sam pružio svojoj zemlji. U Zagrebu želim otrčati najbrže što mogu".

Allyson Felix je u Londonu osvojila tri zlata, najuspješnija je atletičarka na Igrama.  Trčala je i u Ateni i Pekingu, bila srebrna, a tek joj je 26 godina. "I prije Londona sam već dosta toga postigla, a želim okončati sezonu s jednom brzom utrkom!"

Pročitajte više