Ako i za Argentince nema dvojbe, što je s ostatkom svijeta? Tko je najveći ikad?

Foto: Epa

DO POJAVE Lionela Messija, nogometni svijet uživao je u raspravama o tome tko je li bolji - Maradona ili Pele? Je li najbolji svih vremena trostruki prvak svijeta s Brazilom ili čudesni Argentinac koji je sam samcat 1986. osvojio naslov prvaka svijeta s Argentinom, a u Napulju 1987. napravio čudo nad čudima.

Messi je te usporedbe poremetio i sasvim opravdano je sebe gurnuo u tu priču i za mnoge je baš on najbolji nogometaš koji je ikad hodao zemljom.

''Nitko tako nikad nije dobro driblao niti mijenjao pravac, on je kao ikona s play-stationa, jednostavno to svijet nije vidio, najbolji je'', tvrdi trener Arsenala Arsene Wenger.

Messi je u karijeri osvojio sve, porušio je silne rekorde, ali nedostaje mu samo naslov prvaka svijeta i fanovi Maradone ili Pelea to će mu uvijek stavljati pod nos.

Uostalom, Maradona je kao argentinski izbornik uoči SP-a 2010. rekao ovo:

“Ako Messi s Argentinom osvoji naslov svjetskog prvaka na prvenstvu u Južnoj Africi bit će to kraj rasprave tko je bolji – Maradona ili Pele. Najbolji će tada biti samo Messi'', kazao je tada Diego.

Međutim, Messi s Argentinom nije osvojio naslov svjetskog prvaka i mnogi u tome vide zaključak kako se Messi još nije izravnao s Maradonom ili Peleom. Najbliže je bio prije osam godina kad je u finalu izgubio od Njemačke. Ipak, čudesne partije u dresu Barcelone i kontinuitet kakav nitko od velikana nije imao, za mnoge su dovoljni argumenti da Leo bude najveći od najvećih.

''Ne bih želio uspoređivati Maradonu i Messija, mislim da je to nemoguće u srcima Argentinaca, jer je Maradona veći od nogometa'', rekao je nedavno Hernan Crespo.

Možda je za Argentince Maradona veći od same igre, ali što je s ostatkom svijeta? Zaista, je li Messi bolji od Maradone iako nema naslov prvaka svijeta?

Glasajte u našoj anketi.

 

Pročitajte više