Allegri odgovorio na pitanje zašto Mandžukić uvijek igra

Foto: Getty Images/Guliver Image

JUVENTUS se priprema za novu utakmicu u Ligi prvaka, u utorak gostuje kod Sportinga. Trener talijanskog prvaka Massimilliano Allegri na presici je najavio utakmicu, a posebno je prokomentirao hrvatskog napadača Marija Mandžukića.


Novinari su ispitivali Allegrija o taktici, a posebno o izboru igrača. Zanimalo ih je kakva je situacija s Higuainom i Dybalom, a onda su ga upitali zašto Mario Mandžukić uvijek igra.

"Mandžukić je igrač s karakterom", odgovorio je Allegri: "On može igrati i na srednjem braniču, može igrati i kao veznjak. Kao golman, ne. Imamo dvojicu najboljih, Buffona i Szczesnyja, sretan sam što ih imamo."

"A Mandžukić je sjajan igrač koji ima volju i odlučnost da igra na bilo kojoj poziciji. Zato nam je tako važan igrač. To je i jedan od razloga zašto često igra. Ako zanemarimo njegovu natjecateljsku agresivnost, koja ne izgleda lijepo, on je velik igrač."

Allegri: Nemojte zaboraviti Pjacu

Juve ima problema s izostancima uoči Sportinga, ali Allegri ima dovoljno opcija. "Sturaro, De Sciglio i Cuardaro su rješenja. Ako će Cuadrado igrati na beku, stavit ćemo nekoga ispred njega, Bernardeschija ili Mandžukića, Douglasa Costu lijevo. Ili ćemo igrati s trojicom veznjaka i jednim napadačem. 
 
Rekao je da od igrača koji su stigli ove godine tek očekuje velike stvari u budućnosti. "Bernardeschi je stigao, još je mlad, Costa je mlad, kao i De Sciglio, a ne zaboravimo ni Marka Pjacu koji nam se brzo vraća", kaže Allegri.
 
"Sutra možemo potvrditi prolaz u drugu fazu. Oni su dobra ekipa i mogu se dobro braniti. Otežali su Barceloni i pobjeda će biti ako izborimo pozitivan rezultat. Dybala je spreman igrati, igrao je dobro protiv Milana, zna zabiti iz čiste situacije i najvažnije je da odigra kao protiv Milana. Ima on dobrih i loših trenutaka, ali to je dio karijere svakog igrača", rekao je između ostalog Allegri.
 
 

 

 

 

Pročitajte više