NBA

Američki novinar: Blasfemija je Dončića usporediti s Birdom, za sve sukobe je on kriv

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NEDJELJU navečer Clippersi su pobijedili Dallas 111:97 i plasirali se s 4:2 u iduću rundu. Premda su Mavsi ispali, Luka Dončić je opet oduševio svijet. Slovenac je završio drugu sezonu u NBA ligi briljantnim debijem u play-offu najjače lige svijeta.

Dončić je odigrao play-off seriju za povijest. U prosjeku u ovih šest utakmica imao je 31 poen, 9,8 skokova i 8,7 asistencija. Sinoć je u oproštaju od sezone zabio 38 poena uz devet skokova i isto toliko asistencija, a pritom je kao i gotovo svaku utakmicu postavio nekoliko rekorda.

Dončić je u seriji protiv Clippersa bio fantastičan, ali opet nije uspio impresionirati novinara Fox Sportsa Skipa Baylessa.

"Nema šanse da je Dončić među pet najboljih košarkaša u ligi. Pogledajte kako loše šutira i slobodna bacanja i trice. U obrani je upravo on glavna meta protivnika i pritom plače kod sudaca za svaku odluku. Blasfemija je usporediti ga s Larryjem Birdom", smatra Bayless.

Seriju s Clippersima obilježili su i grubi prekršaji Marcua Morrisa nad Dončićem, Bayless je tu stao na stranu igrača Clippersa.

Podsjetimo, u petoj utakmici Clippersi su razbili Mavse 154:111, a ključan je bio trenutak kad je krilni igrač Clippersa Marcus Morris nagazio na Dončićev ozlijeđeni lijevi gležanj.

Sinoć, koncem prve četvrtine, Dončić je krenuo prema košu Clippersa, a Morris ga je grubo faulirao. Dončić je pao na parket, a kad se pridigao, krenuo je u fizički obračun s igračem Clippersa. U gužvu su uletjeli svi igrači, a Bobi Marjanović jedva je uspio nekako smiriti podivljalog suigrača. Morris je nakon ovog starta na Dončiću zaradio isključenje.

Ipak, Bayless drži da je Slovenac kriv za sukob.

"Vidimo Dončića kako udara laktom Marcusa Morrisa dok ide prema košu. To je eskaliralo u nesportski faul i isključenje Morrisa, koji mu je u prošlom susretu nagazio stopalo ozlijeđene noge nakon što je Luka s leđa udario Reggieja Jacksona u glavu", poručio je Bayless na Twitteru.

Pročitajte više