Američki novinar: Durant će se pridružiti LeBronu u Lakersima sljedeće sezone

Foto: EPA-EFE

KEVIN DURANT dogovara svoj prelazak u Los Angeles Lakerse sljedeće sezone ako je vjerovati Brandonu Robinsonu, američkom novinaru koji piše za BBall society, ima radijsku emisiju, a pojavljuje se još na CNN-u, CBS-u, ESPN-u i NBA TV-u.

LeBron James stigao je ovog ljeta u Lakerse i ako se Durantov prelazak ostvari, Los Angeles bi sigurno bio prvi favorit za osvajanje naslova na papiru. Ipak, ovako nešto treba uzeti s dozom rezerve. Ovo nije prvi put da se spominju Durant i LeBron u istoj momčadi. Posljednji put se pisalo kako je James slao poruke Durantu gdje ga nagovara da napusti Golden State i pridruži mu se u Lakersima. James i Durant su oštro demantirali takve navode. Robinson također napominje kako je njegov izvor uvjeren u tako nešto, ali da on misli da Durant samo razmišlja o tome.

Tehnički je ovako nešto izvedivo jer Durant ima "player" opciju sljedećeg ljeta u ugovoru, što znači da može birati želi li ostati još sezonu u Warriorsima ili postati slobodan igrač i potpisati s nekom drugom ekipom. Lakersi će također imati dovoljno prostora u svojim ugovorima da si mogu priuštiti dolazak igrača s maksimalnim ugovorom.

Žele dovesti jednog od trojica Durant, Kawhi Leonard i Klay Thompson, a hoće li uspjeti, morat ćemo se strpjeti do sljedećeg ljeta.

Durant je prošlu sezonu osvojio drugi naslov zaredom s Warriorsima, a oba puta je proglašen najkorisnijim igračem finala. Ove godine su Warriorsi ponovno veliki favoriti za obranu naslova, ponajviše jer su šampionskoj ekipi pridodali All-Star centra DeMarcusa Cousinsa, koji doduše zbog ozljede vjerojatno neće igrati barem do veljače sljedeće godine.

Pročitajte više