Američki UFC borac koji je "htio pokoriti" Hrvatsku za 15 minuta pao na doping testu

ŠIRIM masama je potpuno nepoznat, MMA zajednica zna ga kao brbljavog UFC borca koji svojim priglupim izjavama može zaista začuditi, dok ga hrvatska javnost zna po rečenici koju je izrekao prije nekoliko mjeseci:

"Taj član hrvatskog parlamenta (Mirko Filipović o.p.a) nije mogao izvući svoju majku od plaćanja kazne za prebrzu vožnju. Što oni mogu napraviti? Voditi svojih 200 vojnika u neku bitku. Pa grad gdje sam rođen bi mogao osvojiti cijelu Hrvatsku za 15 minuta, a Mirko bi bio osuđen na gledanje s knedlom u grlu. I zato vam moraju biti jasni motivi njegovog odabira u parlament."

Sonnen je prije mjesec dana imao borbu života u kojoj je pokušao preoteti pojas prvaka u srednjoj kategoriji Brazilcu Andersonu Silvi. I gotovo da je u tome uspio. Dominirao je četiri i pol runde, i kada se činilo da će američka organizacija okruniti svog novog prvaka, Silva je iz rukava izvukao sjajno gušenje kojim je Sonnena prisilio na predaju.

U nedjelju je MMA javnost potresena potvrdom da je brbljavi i razmetljivi Sonnen u toj borbi bio dopingiran. Potvrdila je to Američka atletska komisija Kalifornije koja je objavila rezultate testiranja. Za sada se ne zna koja je sredstva upotrebljavao, no i taj će podatak biti poznat za nekoliko dana.

Sonnenu prijeti godinu dana suspenzije i visoka novčana kazna. Nažalost na jednu od najboljih borbi u UFC-u ikada nepovratno je bačena ljaga. I naravno na cijeli sport...

Pročitajte više