TRANSFERI

Amerikanci u Chelseaju slažu megamomčad za 330 milijuna eura. Ovako će izgledati

Foto: EPA-EFE

AMERIČKI milijarder Todd Boehly trebao bi ovih dana i službeno preuzeti vlasništvo nad Chelseajem te u sljedećim sezonama planira u klub investirati oko dvije milijarde eura. Aktualni europski prvak tako na ljeto kreće u veliki remont momčadi, koja će izgledati znatno drukčije nego ove sezone.

Novinar BeIN Sportsa Richard Keys tvrdi da će novi vlasnik željeti da kostur momčadi bude sastavljen od engleskih igrača i oni su prioritet u nadolazećem prijelaznom roku. Keys tvrdi da će Chelsea napraviti sve da u svaku liniju dovede po jednog engleskog reprezentativca, a to bi trebali biti pravi kapitalci.

Sa Stamford Bridgea na kraju sezone odlaze čak četiri obrambena igrača. Anders Christensen sve je dogovorio s Barcelonom, Antonio Rüdiger je jasno rekao da želi otići, a prema Camp Nouu trebali bi krenuti i Marcos Alonso te Cesar Azpilicueta.

Maguire kao stup obrane

Tuchel bi trebao nastaviti igrati s trojicom u zadnjoj liniji pa se očekuje da će stoperi biti Trevor Chalobah, Thiago Silva i Harry Maguire, koji je velika želja budućeg vlasnika Chelseaja. Maguire je među navijačima Uniteda jedan od najomraženijih igrača i ovog ljeta bi vrlo rado promijenio klub.

Zainteresiranih je puno, a Keys tvrdi da će Chelsea napraviti sve da ga dovede i da bi ga United pustio za oko 60 milijuna eura iako ga je platio čak 87 milijuna. Maguire nije dao Unitedu ono što se od njega očekivalo pa novinari predviđaju da će ga se klub lako riješiti s obzirom na to da Ten Hag također kreće u rekonstrukciju momčadi.

Druga Chelseajeva meta je Declan Rice, koji bi ovog ljeta mogao postati jedan od najskupljih igrača u povijesti. West Ham za njega traži astronomskih 175 milijuna eura, što malo tko može platiti, ali Chelsea može. Rice sigurno odlazi iz West Hama, interes postoji s obje strane i taj transfer bi se lako mogao dogoditi.

Kante odlazi, Rice prva opcija?

Chelsea u veznoj liniji ima Matea Kovačića, Jorginha i N'Goloa Kantea, ali je moguće da legendarni Francuz ovog ljeta ode iz kluba. Želi ga PSG, a iako je Kante rekao da mu se ne ide, nije nemoguće da na kraju ipak prihvati ponudu Parižana. Jorginho je ove sezone imao problema s ozljedama i Rice bi ipak dobio prednost ispred njega.

Lukaku želi otići nakon samo jedne sezone

Ben Chilwell trebao bi se oporaviti od ozljede za sljedeću sezonu i zamijeniti Alonsa na lijevoj strani, a velika promjena mogla bi se dogoditi u napadu. Romelu Lukaku je došao prošlog ljeta za 113 milijuna eura, a iako je zabio neke važne golove, pred kraj sezone je uglavnom sjedio na klupi. Belgijac želi otići već ovog ljeta ako mu Tuchel jasno ne kaže da ga vidi kao prvog napadača.

To se, tvrde engleski mediji, neće dogoditi, a umjesto Lukakua u špici bi trebao igrati Harry Kane. Engleski reprezentativac prošlog ljeta bio je jednom nogom na Etihadu, ali je transfer na kraju propao. Ove sezone nije igrao dobro kao prošle, što će mu spustiti cijenu pa se predviđa da bi ga Tottenham pustio za oko 120 milijuna eura. Društvo u napadu trebao bi mu praviti Timo Werner.

Pročitajte više