AUSTRALIAN OPEN

Ana Konjuh nastavlja s uspješnim povratkom tenisu u bizarnim kvalifikacijama

Foto: Guliver

ANA KONJUH nastavlja s uspješnim povratkom tenisu nakon duge stanke zbog ozljeda i operacija lakta. U 1. kolu kvalifikacija za Australian Open pobijedila je Njemicu Anna-Lenu Friedsam 6:2, 6:7(5), 6:4.

Sljedeća protivnica joj je Turkinja Cagla Buyukakcay, a naniže li tri pobjede u kvalifikacijama, prvi će se put naći u glavnom ždrijebu nekog Grand Slama nakon Wimbledona 2018. godine.

"Pozdravljam vas iz Dubaija, uzbuđena sam što sam prošla prvo kolo i idemo dalje", javila se Ana fanovima na društvenim mrežama.

Sama vijest o pobjedi naše tenisačice ne bi bila toliko zanimljiva da sam koncept ovogodišnjeg Australian Opena nije bizaran.

Kvalifikacije u Dubaiju i Dohi, a glavni turnir počinje tek za mjesec dana

Australski Grand Slam neće početi u svojem standardnom terminu u drugoj polovici siječnja, nego tek 8. veljače, a kvalifikacije se igraju daleko od Melbournea.

Tenisačice svoje kvalifikacije igraju u Dubaiju, a tenisači u Dohi. To je odlučeno zbog australskih pravila o karanteni po ulasku u zemlju pa će u Melbourne otputovati samo oni koji se kvalificiraju i potencijalni lucky loseri.

I Borna Gojo u 2. kolu kvalifikacija

Po 16 tenisača i tenisačica koji prođu kvalifikacije tako će natjecanje na prvom Grand Slamu sezone nastaviti skoro mjesec dana kasnije i to na drugom kontinentu.

U Dubaiju od hrvatskih tenisačica igraju još Jana Fett i Tereza Mrdeža, a u Dohi je Borna Gojo, koji je na startu kvalifikacija lako svladao Austrijanca Sebastiana Ofnera 6:3, 6:2. Njegov je sljedeći protivnik Talijan Lorenzo Gustino.

Pročitajte više