Ana Kurnjikova: Stara sam za sport

IAKO ne igra profesionalni tenis od 2003., Ana Kurnjikova i dalje je među najzanimljivijim likovima za medije. Prilikom posjete Rio de Janeiru radi poziranja za katalog tvrtke K-Swiss, Ruskinja se očitovala o teniskim aktualnostima.

U pogledu slučaja Martine Hingis i dopinga kokainom igračice s kojom je osvojila dva turnira u paru, nije se željela istrčavati.

"Vidjela sam u medijima što piše. Ne znam što misliti o tome, jer ne vjerujem uvijek medijima. Dok ne doznam činjenice, ne mogu komentirati",  rekla je zgodna plavojka, koja nikad nije osvojila pojedinačni turnir u krugu WTA.

Šokirale su je optužbe na račun brojnih kolega vezanih za namještanje ishoda mečeva radi kladionica

"Nisam ni znala da je tenis uopće u ponudi kladionica. Čula sam jedino za klađenje na konjičke utrke. Ako je bilo namještanja, to dovodi tenis na loš glas. "

Upitana misli li se vratiti tenisu, s obzirom da joj je samo 26 godina, Ana odgovara da tako što ne dolazi u obzir.

"Tenis je vrlo naporan, a ja sam već stara za sport. Ne znam bi li moje tijelo podnijelo ritam turnira. Zadovoljna sam postignutim iako nisam pobijedila u pojedinačnoj konkurenciji. Došla sam do finala i polufinala, ali sam tada ponekad odigrala slabo, a ponekad nabasala na velike protivnice",  zaključila je nekad osma tenisačica svijeta, čiji najbolji plasman datira iz 2000.

Pročitajte više