Anas Sharbini: U debiju za Hajduk želim zabiti svom bivšem klubu!

IRONIJA sudbine ili možda pjesnička pravda odlučili su da će braća Sharbini svoj debi za Hajduk imati - na Kantridi! Hajduk idući vikend, u petom kolu HNL-a gostuje u Rijeci, a zvijezde prijelaznog roka bi pravo nastupa za bijele trebali dobiti u srijedu. Mogu li Sharbiniji pomoći Hajduku da svoju prvu ovosezonsku pobjedu ostvari baš protiv kluba koji ih je stvorio? Joško Španjić nada se da mogu.

"Mislim da će Sharbiniji donijeti boljitak našoj igri. Obojica su motivirani, puni želje da zaigraju za Hajduk. Stjecajem okolnosti poklopilo se da će se to dogoditi baš u nedjelju na Kantridi. Ahmad je centarfor kakav nam je potreban, zna zabiti gol, i sigurno će donijeti probojnost našeg napada. O Anasu ne treba trošiti riječi, ali vidim da gori od želje da se dokaže u Hajdukovom dresu", kazao je vršitelj dužnosti Hajdukovog trenera, koji je na vatrenu stolicu gurnut nakon što je Ivica Kalinić završio u bolnici.

"Vjerujem da će nas Armada toplo pozdraviti"

Atmosfera na Kantridi bit će, ne treba sumnjati, vatrena, a Anas Sharbini kaže da će emocije teško uspjeti sakriti. "Brat i ja smo dugo godina nosili dres Rijeke, ali to moramo zaboraviti kad počne utakmica", rekao je Anas za Novi list i nastavio: "Zajedno s Ahmadom i novim suigračima pokušat ću učiniti sve da dobijemo Rijeku. Volio bih u debiju zabiti gol svom bivšem klubu, a istu stvar želi i Ahmad".

Iako je promijenio tabor, mlađi brat Sharbini vjeruje da će ga Armada srdačno dočekati. "Mi smo profesionalci, Hajduk je sad naš klub i vjerujem da će Armada i svi navijači Rijeke to razumjeti i da će nas toplo pozdraviti kad istrčimo na Kantridu u dresu Hajduka", kaže Anas, te otkriva kako je proteklih dana primio brojne telefonske pozive iz Rijeke: "Mnogima je žao što smo otišli, ali svi su nam čestitali na transferu u Hajduk i zaželjeli puno sreće".

"Hajduk će se uskoro uključiti u borbu za titulu prvaka"

Sharbiniji nisu na Poljud mogli doći u gorem trenutku. Europa je prošlost, prvenstvo je skoro pa izgubljeno, a Torcida je u ratu protiv uprave kakvog ne pamti niti Branko Grgić. No, Anas je optimističan, vjeruje da se uz podršku Torcide Hajduk može izvući iz kaljuže u koju je upao. "Prvenstvo je još dugo i Dinamo ne može biti bezbrižan, iako već imaju veliku bodovnu prednost. Najvažnije je da momčad uđe u seriju pobjeda, a čekaju nas i dvije utakmice protiv Dinama. Pitanje prvaka nije još ni izdaleka riješeno. Uvjeren sam da će se Hajduk uskoro uključiti u borbu za titulu prvaka", kaže mlađi brat Sharbini.

Bilić obećao Sharbiniju pozive za Bjelorusiju i Englesku!

A kad do toga dođe, Anas će biti korak bliže planovima Slavena Bilića i hrvatskoj reprezentaciji. Mladi veznjak ne krije da mu je Bilićeva pozivnica velika želja. "Kad je izbornik prije desetak dana bio na Kantridi, popričali smo i obećao mi je da će ma zvati za utakmice protiv Bjelorusije i Engleske. Vjerujem da ću također biti na popisu igrača za posljednji ogled protiv Kazahstana. Uvjeren sam da sam dolaskom u Hajduk došao na korak bliže reprezentaciji", rekao je Anas i sa puno hvale govorio o budućim suigračima u nacionalnoj ekipi nakon pobjede u Minsku: "Odigrali su vrhunski, Bilić je sve sjajno posložio. Vidi se da smo jedna od najboljih europskih reprezentacija kad su svi igrači na raspolaganju. Pobjedom u Minsku smo napravili veliki korak prema osvajanju drugog mjesta u skupini".

Pročitajte više