Ancelotti se pravi Englez: Učim engleski, ali ne zato što ću preuzeti Chelsea

NEKOLICINA talijanski i engleskih medija već neko vrijeme tvrdi da će Carlo Ancelotti napustiti Milan i upustiti se u trenerski avanturu s londonskim Chelseajem.

Iako se sam glavni akter te priče svojski trudi negirati takva razmišljanja, sam je priznao da je započeo učenje engleskog jezika.

Doduše, očekivano tvrdi da to nikako ne treba dovoditi u kontekst njegova prelaska na jednu od najpoželjnijih svjetskih nogometnih klupa. Premda ovo posljednje otkriće govori u prilog medijima koji tvrde da je dogovor na pomolu.

Od kada je Luiz Felipe Scolari bio primoran napustiti Chelsea, gdje ga samo privremeno mijenja Guus Hiddink, čelni ljudi premierligaškog kluba u potrazi su za kvalitetnim rješenjem na mjestu stratega momčadi, a Ancelotti je označen kao poželjna lovina. Takve informacije nisu zaobišle niti stratega Milanove momčadi koji velik dio svog vremena troši na njihova negiranja.

"Istina je, počeo sam uzimati instrukcije iz engleskoga jezika, ali samo zato što putujem svijetom. To ne treba odmah povezivati s Chelseajem. Velik je to klub i ne mogu reći da ga ne bih volio trenirati. Ali ne još", još je jednom Ancelotti morao braniti privrženost "rossonerima".

Ipak, ovakvim potezima zasigurno nudi višak argumenata onima koji tvrde da se njegovo vrijeme na San Siru neupitno primiče kraju. 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više