Anonimac ispred Messija: On je najefikasniji golgeter liga petice

Foto: EPA

PRIJE samo tri mjeseca bio je "poznat" kao najbolji strijelac devetoplasiranog kluba Ekstraklase. Nije imao nijedan nastup za reprezentaciju i nije uspio ući na popis Poljske za SP. 

Krzysztof Piatek (23), koji je s 21 golom bio treći strijelac poljske lige, tada je za četiri milijuna eura iz Cracovie prodan Genoi.

Danas je golom protiv Lazija, koji je njegov klub pobijedio 4:1, postao prvi igrač nakon velikog Andreja Ševčenka koji je u prve četiri utakmice u Serie A postigao pet golova. Čak 19 godina čekalo se na Ševinog nasljednika.

On je došao u liku Novog Lewandowskog. Talijani su prije tri tjedna tako prozvali napadača koji odmah po dolasku među tvrde talijanske obrane zabija gol svakih pola sata iako ne zna ligu i nema životnog ni međunarodnog iskustva.

Novi Lewandowski je međutim nadmašio originalnog. Zabijanjem Laziju došao je do devet golova u pet nastupa ove sezone u svim natjecanjima. Najbolji je strijelac Serie A i najefikasniji strijelac među igračima klubova u ligama petice, ako računamo golove u svim natjecanjima. Piatek je ispred Lewandowskog, koji je postigao osam, te Messija i Sarabije, koji su postigli po sedam golova. 

Od starta u Italiji krenuo je tako da je postao želja Barcelone. Talijanski i španjolski mediji pišu da španjolski prvak u njemu vidi zamjenu za Suareza, koji početkom sljedeće godine puni 32 godine.

Piatekovi golovi od početka sezone:

4 protiv Leccea u kupu

1 Empoli, Serie A

2 Sassuolo, Serie A

1 Bologna, Serie A

1 Lazio, Serie A  

Pročitajte više